Jedna od tri najveće američke aviokompanije, Delta Airlines, uvodi direktnu liniju između Dubrovnika i New Yorka. Od osamostaljenja Republike Hrvatske naše su zračne luke bile bez direktne veze s ovim poznatim američkim gradom, a sada je, u još jednoj pandemijskoj godini, u razmaku od samo 3 tjedna najavljena druga linija između New Yorka i Dubrovnika!

Delta ima svoje glavno čvorište u Atlanti te dodatnih 8 diljem Sjedinjenih Američkih Država. Jedna od njih je i zračna luka John F. Kennedy u New Yorku s koje će zrakoplovi ove aviokompanije prometovati prema Zračnoj luci Dubrovnik. U normalnim okolnostima ova kompanija prometuje prema čak 52 zemlje na 6 kontinenata, ujedno je i članica SkyTeam udruženja zrakoplovnih prijevoznika, piše croatianaviation.com.

S obzirom da je Hrvatska bila jedna od prvih europskih zemalja koja se ponovno otvorila američkim putnicima, na veliku potražnju odgovaramo uvođenjem ove linije. Turisti u Hrvatskoj mogu uživati ​​u mnogim sadržajima, a mi smo uzbuđeni što ćemo našim putnicima ovog ljeta moći ponuditi veći izbor odredišta istovremeno podržavajući lokalno gospodarstvo i globalni oporavak industrije putovanja”, izjavio je potpredsjednik Delta Airlinesa, Joe Esposito.

Podsjećamo, prije svega 10 dana United Airlines je najavio uvođenje linije New York – Dubrovnik – New York (Zračna luka Newark) koja će s prometom krenuti od srpnja, sve detalje te linije možete pronaći OVDJE.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!