Nedjelja, 24 rujna, 2023

Delta Air Lines od subote Dubrovnik će povezati s New Yorkom

Delta Air Lines od ove subote počinje letjeti za Dubrovnik povezujući ga s New Yorkom. Od izbijanja pandemije koronavirusa Hrvatska je prva zemlja u Europi u kojoj je Delta Air Lines uspostavila nove linije, osim već postojećih.

Ova zrakoplovna tvrtka će obavljati četiri direktne linije tjedno između Dubrovnika i New Yorka-JFK srijedom, petkom, subotom i nedjeljom. Letovi se obavljaju u suradnji s Deltinim europskim partnerima Air Franceom, KLM -om i Virgin Atlanticom.

“Naši letovi za Dubrovnik se pokazuju popularnima jer naši američki klijenti traže nova iskustva u vrijeme kada se svijet ponovno otvara za međunarodna putovanja”, rekao je Thomas Brandt, regionalni voditelj prodaje Delta Air Linesa na današnjoj konferenciji za medije u dubrovačkoj Gradskoj vijećnici.

Podaci Svjetskog vijeća za putovanja i turizam pokazuju da turizam predstavlja 25 posto BDP-a Hrvatske. Prije pandemije, broj američkih turista u Hrvatskoj je bio u porastu, s više od 550 tisuća posjetitelja u 2018. godini – 23 posto više u odnosu na 2017., prema Ministarstvu turizma RH. Državni zavod za statistiku izvijestio je da 10 posto posjetitelja Dubrovnika čine posjetitelji iz SAD -a, što predstavlja njegovo drugo najveće tržište.

“Povezivanjem Dubrovnika, našeg turističkog bisera i jednog od najvećih svjetskih gradova New Yorka, spajamo dvije velike turističke destinacije, a inauguracijski let Delta Airlines-a još je jedan dokaz o prepoznatljivosti Hrvatske kao sigurne i poželjne turističke destinacije”, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, a njezinu cijelu izjavu prenosi dubrovnikpress.hr.

“Uspostavljanje izravne veze između New Yorka i Dubrovnika četiri puta tjedno otvara posve novu stranicu u pristupačnosti Dubrovnika posjetiteljima iz SAD-a, ali i puno više od toga jer je direktna povezanost Hrvatske i SAD-a standard koji želimo zadržati”, izjavio je gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

“Nakon 2020. u kojoj je zračna luka bila tiša nego što je ikad bila, Deltina nova linija iz New Yorka će nam pomoći da 2021. bude uspješnija i da zadržimo radna mjesta naših kolega. Ovo je uzbudljivo vrijeme za Dubrovnik, kada po prvi puta pozdravljamo Deltu ovog vikenda”, rekao je direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić.

U skladu s lokalnim smjernicama, svi putnici moraju pokazati dokaz o cijepljenju, imati negativan PCR test ili dokaz o nedavnom oporavku od COVID -a 19 prije ukrcaja u SAD -u. Iako je SAD otvoren posjetiteljima iz Hrvatske, Delta preporučuje da svi klijenti provjere uvjete ulaska prije putovanja. Detalji su dostupni putem Delta Discover Map na delta.com.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno