Utorak, 30 svibnja, 2023

Davne 1894. otvoreno prvo kupalište u Selcu. Danas slave 127 godina turizma

Kako bi se obilježila vrijedna tradicija koja traje već više od pola stoljeća, svake godine početkom kolovoza u Selcu vlada slavljeničko raspoloženje. Motiv slavlja se vezuje uz jedan poseban dan – 4. kolovoza davne 1894., kada je otvoreno prvo javno uređeno kupalište u mjestu. Osim što je važan dio povijesti turizma na području Rivijere Crikvenice, taj se dan smatra početkom organiziranog turizma u Selcu.

Ono bez čega se ne može obilježiti ovaj poseban dan je Venecijanska noć, koja je kasnije preimenovana u Dan turizma. Radi se o noćnoj vožnji osvjetljenim brodicama, koja će započeti u 21:00 sati, a s broda će se širiti dobra atmosfera i zvuk limene glazbe. Iz selačke luke na panoramsku noćnu vožnju kreću barke osvijetljene feralima i ukrašene jasenovim granama. Na čelu ove nesvakidašnje, mirne i romantične morske karavane bit će drveni jedrenjak “Paša”.
 
Ugodnu će ljetnu večer uljepšati vatromet, koji je planiran u 23:00 sata.
 
Ovo je skromni način da se obilježi vrijedna obljetnica uz nadu da će program u sljedećim godinama opet biti višednevni, kao što ovako vrijedan jubilej i zaslužuje.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!


 

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno