Subota, 23 rujna, 2023

Dani Zigante Tartufa odolijevaju krizi. Turizam i gastronomija protiv korone

Tradicionalna manifestacija Dani Zigante tartufa postala je tijekom godina zaštitnim znakom središnje Istre u jesensko doba. Od prve godine održavanja nastojali smo sezonu bijeloga tartufa proslaviti i približiti je svakome gostu. Trenutačna situacija i ograničenja koja su nastala u doba pandemije utjecale su na sve naše živote, no misija tvrtke Zigante tartufi je da i dalje nastavimo uživati u svakome danu, u dobroj hrani i dobrome vinu.

Misleći ponajprije na svoje goste, kojima su Dani Zigante tartufa rijetka prilika za uživanje u jelima spravljenim od svježega bijelog tartufa, odlučili smo čuvati tradiciju te i ove godine održati manifestaciju u ponešto izmijenjenome obliku.” Premda posjetitelji ove godine po dolasku neće ugledati veliki bijeli šator u kojem uobičajeno gostuju naši partneri izlagači, u Livadama ćemo ih dočekati raširenih ruku i s mnoštvom sadržaja u kojima će moći uživati. Vjerujemo i nadamo se da će se Dani Zigante tartufa već sljedeće godine održati s našim partnerima izlagačima i s posjetiteljima iz cijeloga svijeta.

Dani Zigante tartufa koji će biti orijentirani prema Restoranu Zigante, u kojemu će naši gosti moći kušati posebno pripremljen meni temeljen na svježem bijelom i crnom tartufu, te prema specijaliziranoj Zigante trgovini, u kojoj će vam biti dostupni svježi bijeli i crni tartuf i naša široka paleta proizvoda. Na taj će način naši posjetitelji moći uživati u već pripremljenim jelima, ali i sami se okušati u pripremi delicija na bazi tartufa.

Sajam tartufa i autohtonih istarskih proizvoda

Ova manifestacija proslavila je mjesto Livade kao središte istarskog tartufa, a bogat program „Dana Zigante tartufa“ uključuje sajam tartufa, međunarodnu izložbu vina i ostalih autohtonih istarskih proizvoda (poput istarskog pršuta, kobasica, sira, meda, maslinovih ulja, rakija…), kulinarske radionice, demonstracije traženja tartufa u šumi, te razne degustacije na kojima gosti mogu kušati specijalitete na bazi tartufa koje će u svojim jelima predstaviti vrhunski chefovi.

Livade i Motovunska šuma za vrijeme sajma pretvaraju se u mjesto u kojem je moguće uroniti u mirisnu i sugestivnu atmosferu.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno