Srijeda, 4 listopada, 2023

Danas Sabor nastavlja raspravu o turističkim članarinama. Hoće li 12% biti dovoljno da se pomogne poduzetnicima?

HRVATSKI SABOR će danas nastaviti sjednicu raspravom o prijedlogu izmjena Zakona o članarinama u turističkim zajednicama, kojim se predlaže smanjenje parafiskalnih davanja radi rasterećenja poduzetnika i  stvaranja konkurentnog poslovnog okruženja.

Izmjenama Zakona predlaže se smanjenje stopa za obračun i plaćanje članarine za 12 posto i omogućavanje Poreznoj upravi da rješenjem izmijeni visinu mjesečnog predujma članarine zbog značajnog pada poduzetničke aktivnost.

Također će se urediti obračun paušalnog iznosa članarine kada osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, prvi put ishode rješenje o odobrenju u tekućoj godini, s obzirom na to da se članarina obračunava temeljem kapaciteta iz prethodne godine prema podacima iz sustava eVisitor.

Također, uvažavajući posebne okolnosti u 2020. izazvane pandemijom COVID-19, glede obveze plaćanja članarine turističkim zajednicama za privatne iznajmljivače, donesen je Pravilnik o godišnjem paušalnom iznosu članarine za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, i o obrascima TZ za plaćanje članarine turističkoj zajednici (Narodne novine, br. 14/20 i 88/20).

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

SourceINDEX.HR

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno