Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Dalmacija storytelling započela s edukacijom Interpretatori baštine. Novi projekt Splitsko dalmatinske županije

Dalmacija storytelling – novi projekt Splitsko-dalmatinske županije  Dalmacija storytelling destinacija  započela sa edukacijom Interpretatori baštine

Dalmacija će dobiti svoje interpretatore baštine. 19.10.2020. godine  Splitsko-dalmatinska županija putem  U.O. za turizam i pomorstvo pod nazivom Dalmacija storytelling destinacija  je otpočela  edukaciju  namijenjenu turističkim vodičima. Edukacija  pod nazivom  Certificiranje Interpretatora baštineje s organizirana s ciljem kreiranja  kreativnih  interpretacijskih šetnji u turizmu. 

U prostorijama  HGK u Splitu projekt Dalmacija storytelling destinacija u suradnji sa udrugom Interpretirajmo Hrvatsku okupio je  25 iskusnih turističkih vodiča sa područja županije. U 5-dnevnoj edukaciji vodiči će učiti na temu  prezentacije i  interpretacije baštine  koristeći storytelling metodu sukladno Interpret Europe certifikatu. 

Certificirani treneri Europske udruge za interpretaciju baštine (Interpret Europe)

Alati i metode koji se savladavaju ovim neformalnim načinom učenja omogućuju sudionicima da pretvore baštinske fenomene u iskustva, a posjetitelje u aktivne sudionike, razvijajući kod njih osjećaj poštovanja ukupne baštine čovječanstva i potičući brigu za njenom zaštitom i očuvanjem. 

Kako bi uspješno završili trening i dobili certifikat, sudionici trebaju imati prethodno iskustvo vođenja i završiti trening u cijelosti. Sam proces certificiranja sastoji se od pohađanja tečaja, pisanog ispita, razvoja interpretacijskog govora i interpretacijske šetnje, te evaluacije. Edukaciju vode Samia Zitouni (Hrvatska) i Magdalena Kuš  (Poljska)  certificirani treneri Europske udruge za interpretaciju baštine (Interpret Europe).

Cilj je podizanje kvalitete kulturne turističke ponude

Dalmacija storytelling destinacija je projekt U.O za turizam i pomorstvo te za cilj ima podizanje kvalitete kulturne turističke ponude Splitsko-dalmatinske županije. Vodiči će se koristiti storytelling metodama pri prezentaciji i interpretaciji  baštine. Ovim projektom želi se očuvati i prezentirati dalmatinska kulturna baština i doprinijeti  cjelogodišnjem turizmu Splitsko-dalmatinske županije.  Projekt će turistima omogućiti  doživljaje putem nezaboravnih, autentičnih, hrvatskih i  emotivnih  priča.  

Dalmacija će dobiti vjetar u leđa za promoviranje kulturne i povijesne baštine

Kroz jedinstvenu županijsku storytelling platformu prezentirati će se i novo kreirane kreativne interpretacijske šetnje  na području cijele županije od strane polaznika ove edukacije. 

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno