Četvrtak, 8 prosinca, 2022

Croatia Airlines za konkurenciju u zagrebačkoj luci dobiva i Ryanair

Niskotarifni avioprijevoznik Ryanair otvara bazu na Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb. Iz metropole će se moći putovati po značajno povoljnijim cijenama, što je odlika svih ‘low-cost’ prijevoznika koji gaze konkurenciju tamo gdje dođu, piše dubrovački.slobodna dalmacija.hr. Kako će dolazak najvećeg europskog niskotarifnog operatera utjecati na poslovanje Croatia Airlinesa, nacionalnog prijevoznika koji cijenom nikako ne može parirati Ryanu, naveliko se raspravlja. Nas na prometno odsječenom jugu posebno zanima kako će dolazak Ryanaira u Zagreb utjecati na Dubrovnik? Odnosno, ukoliko CA posrne pred konkurencijom, možemo li ostati bez cjelogodišnje veze sa Zagrebom?

– To se ne smije dogoditi. Država je regulator, zna što joj treba i tko treba prometovati. Neću razmišljati o scenariju da CA neće preživjeti, ali ukoliko se pojavi i takva prijetnja, postoje instrumenti. Lokalna samouprava s državom dogovori da se u to područje uvede drugi prijevoznik koji bi letio pod određenim uvjetima – kaže Tonči Peović, direktor Zračne luke Brač.

Lowcosteri nisu mrežni operatori, već “point to point”

Dugogodišnji menadžer u avijaciji koji je vodio više aerodroma, među njima i dubrovački, ukazuje na zanimljivu pojavnost baš u covid vremenu. Leasing kompanije vlasnice zrakoplova, kaže, rado ih daju novostvorenim aviokompanijama.

Upitan sudjeluju li lowcosteri u domaćim letovima, predsjednik Udruženja zračnog prometa veli kako ‘nije siguran da je ijedna europska država to dala niskotarifnom avioprijevozniku’.

– Kad govorimo o poslu lowcostera, bez obzira radilo se o Ryanu, Wizzairu, Norwegianu, Germanwingsu… oni uglavnom operiraju ‘point to point’, između dvije točke. Nisu mrežni operatori, ne nude krajnje povezivanje, niti postavljanje Dubrovnika na svjetsku mapu povezanosti – pojašnjava Peović pa će:

– Povezivanje Zagreba s Europom još se i može napraviti sa zamjenskim prijevoznicima koji već sad lete, međutim posebno je problematično što cjelogodišnje povezivanje, naročito Dubrovnika, a rekao bih i Splita, jednostavno nije moguće bez domaćeg prijevoznika. Ryanair i kad bi htio ne bi mogao ući u to tržište jer uglavnom ima avione do 200 sjedala koji nisu prikladni za zimsko operiranje gdje su potrebni avioni kao oni CA koji imaju 50 do 80 sjedala nekoliko puta dnevno.

Lowcosteri nisu nepoželjni na zračnim lukama no, dodaje, uvijek se ‘vagalo da ne budu predominantni u odnosu na tradicionalne avioprijevoznike’.

– U Zagrebu je na krilima poticaja za nove rute ušao Ryanair s najavom 12 destinacija od kojih osam na kojima leti i Croatia Airlines. Ona će imati velike probleme za zadržati putnike na tim destinacijama. S jedne strane država pomaže CA da opstane za vrijeme covida, a s druge dolazi avioprijevoznik na glavnu zračnu luku koji teško konkurira Croatia Airlinesu i dovodi u pitanje njihovu stratešku poziciju.

Da budem još otvoreniji, postoji Vladina Strategija zračnog prometa koja definira da će veći razvoj lowcostera uglavnom biti na sekundarnim zračnim lukama pa mi se čini da se u tom segmentu nije dobro čitala ili poštovala Strategija – ističe Peović koji je pet godina vodio i zagrebačku zračnu luku.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno