Srijeda, 4 listopada, 2023

Croatia Airlines u svoje će avione puštati samo s važećim propusnicama

S obzirom na to da su od 23. prosinca ove godine najavljene nove, restriktivnije mjere u Republici Hrvatskoj, u pitanje je došlo i odvijanje domaćeg zračnog prometa. Kako doznajemo, zrakoplovi Trade Aira i Croatia Airlinesa nastavljaju prometovati na linijama unutar Hrvatske, prenosi croatianaviation.com.

Novom odlukom Stožera civilne zaštite od 23. prosinca ove godine kretanje građana bit će ograničeno po županijama, odnosno, za putovanje u drugu županiju (izuzev područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije) bit će potrebno imati propusnicu.

Ovom odlukom direktno se utječe na popunjenost zrakoplova Croatia Airlinesa i Trade Aira koji su zasigurno u ovo vrijeme godine zabilježili veći broj rezervacija nego što je to bilo u prethodnom razdoblju.

Zabranom napuštanja županija većini će putnika biti onemogućeno putovati s obzirom na to da se najavljuje stroga kontrola pri izdavanju propusnica, pa će većina putnika biti prisiljena otkazati svoje putovanje, izvještava croatianaviation.com

Kako doznajemo, obje će spomenute aviokompanije nastaviti prometovati na domaćim linijama i u razdoblju u kojem vrijedi ograničenje kretanja ljudi unutar Republike Hrvatske (od 23.12.2020. do 08.01.2021.).

Croatia Airlines i Trade Air zbog navedene odluke na svoje će domaće letove moći prihvaćati samo putnike s propusnicama, no ta se odluka ne odnosi na putnike u transferu (npr. putnici iz Rima koji putuju prema Zagrebu preko Splita ili putnici iz Londona koji preko Zagreba putuju za Osijek).

Oni mogu ući u Hrvatsku i doći do odredišta koje su prijavili na granici i tamo mogu boraviti, a ako žele ići u druge županije, morat će tražiti propusnicu“, izjavio je Božinovićev zamjenik Trut.

Također, putnici koji iz Hrvatske odlaze međunarodnim letovima moći će proći rutom koja je potrebna da se dođe do zračne luke bez propusnice, uz predočenje putničke karte za međunarodni let.

Budući da postoji dio građana koji su rezervirali boravak za vrijeme blagdana u nekom drugom dijelu države, oni će morati pokazati dokument na kontrolno-dokaznom punktu iz kojega će se moći vidjeti da je takva rezervacija već ranije napravljena i da je osiguran smještaj. U tim situacijama ne bi trebalo biti problema i neće trebati imati propusnicu“, rekao je Posilović.

U ovo vrijeme obično se traži karta više za putovanje kući u vrijeme blagdana, no ove godine nema sumnje da će na tržištu ostati razmjerno veliki broj praznih sjedala te da će zrakoplovi na domaćim linijama do prestanka trajanja ove mjere prometovati više prazni nego puni.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno