Subota, 23 rujna, 2023

Croatia Airlines aktivna u pronalaženju rješenja u vrijeme korone. Charter letovi kao izlaz iz krize

Zrakoplovi Croatia Airlinesa aktivni na charter letovima diljem Europe

U uvjetima drastično smanjene potražnje za uslugama zračnog prijevoza, nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines zauzeo je vrlo aktivan stav u pronalaženju rješenja za nadoknadu dijela prihoda, izvještava croatianaviation.com.

Tijekom listopada i studenog ove godine kompanija je realizirala ili planira realizirati tridesetak izvanrednih (charter) letova diljem Europe, koje su najvećim dijelom zakupili hrvatske reprezentacije i klubovi, a dio letova obavljen je na zakup reprezentacija i sportskih klubova iz Europe (Slovenija, Makedonija, Italija, San Marino, Azerbajdžan i drugi).

Tako su u putničkoj kabini zrakoplova Airbus 319/320 i Dash 8-Q400 na izvanrednim letovima prevezeni članovi hrvatske nogometne A reprezentacije i mlade (U-21) reprezentacije, nogometni klubovi Dinamo i Rijeka te hrvatski rukometni prvoligaši PPD Zagreb i Nexe, kao i nogometne reprezentacije Makedonije, San Marina i Slovenije (žene) te nogometni klubovi FC Udinese i SK Rapid Wien. Pritom su zrakoplovi Croatia Airlinesa letjeli na mnogim zanimljivim linijama, poput:

  • Zagreb – Edinburg – Pula,
  • Maribor – Moskva – Tallinn,
  • Skopje – Tbilisi,
  • Beč – Molde,
  • Rim – Leipzig.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa na charter letovima prema Goteborgu, Ateni, Barceloni, Parmi, Istanbulu i brojnim drugim destinacijama

Logotip „Croatia“ na zrakoplovima Croatia Airlinesa tijekom listopada i dosadašnjeg dijela studenoga viđen je i u zračnoj luci Goteborg, Atena, Barcelona, Parma, Istanbul, Stockholm, Luxembourg, Larnaca i drugim gradovima diljem Europe, a do kraja studenoga u planu su i charter letovi u Napulj, Moskvu i Zaporožje, ako to dopuste epidemiološke prilike.

Organizacija charter letova u aktualnoj zdravstvenoj situaciji i uz mnoga ograničenja pojedinih europskih država u vezi s protokom putnika vrlo su zahtjevna i unutar tvrtke iziskuju dodatne napore pojedinih službi.

Obavljanjem navedenih charter letova u posljednja dva mjeseca Croatia Airlines dala je važan doprinos održivosti sportskih manifestacija u epidemiološki nepovoljnim okolnostima.

Red letenja Croatia Airlinesa na redovnim linijama do kraja studenog dostupan je OVDJE.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno