Nedjelja, 4 lipnja, 2023

CRO karticu s popustima koristi tek oko 2000 građana

Zahtjev za CRO karticu podnosi se u HPB-u, a zasad se može koristiti u 48 restorana, smještajnih objekata…

Hrvatska je po svojim bogatstvima, posebnosti i raznolikosti nezaobilazna destinacija za sve koji “pune baterije” prirodom. U turizam budućnosti je onaj u kojem se sve destinacije razvijaju ravnomjernije, održivije i uspješnije, poručila je ministrica Nikolina Brnjac. Pritom je i čestitala turističkim radnicima i turistima današnji Svjetski dana turizma. CRO kartica će svakako pomoći da i Hrvati počnu češće posjećivati sve naše ljepote.

Ovogodišnja tema je “Turizam i ruralni razvoj”, što je uvelike hrvatska tema od ranije. Baš u godini nesklonoj putovanjima za domaće su turiste pripremljene dvije pogodnosti. Tjedan odmora vrijedan i Hrvatska turistička kartica, dosad poznata kao CRO kartica. Tako će od 16. do 25. listopada cijene biti do 50 posto snižene u smještaju, restoranima, muzejima, nacionalnim parkovima i ostalim dionicima turizma koji se uključe u projekt Tjedan odmora vrijedan. Ta bi se akcija, najavljivana još za lanjsku jesen, ubuduće trebala ponavljati barem dvaput godišnje.

CRO kartica napokon krenula s radom

S mrtve točke pokreće se i Hrvatska turistička kartica, koju je u začecima ideje po tadašnjem ministru popularno nazvana Klimanica. Projekt zamišljen da potakne putovanja domaćih turista, uz pogodnost za poslodavce koji mogu radnicima isplatiti do 2500 kuna godišnje na karticu kao neoporezivi primitak, aktivan je svih 365 dana, a također osigurava popuste u uključenim turističkim i ugostiteljskim objektima.

Prva je kartica izdana prije dva mjeseca, a dosad je broj korisnika premašio dvije tisuće. Zahtjev za karticu se zasad može podnijeti u Hrvatskoj poštanskoj banci, a POS uređaji ju prepoznaju i zasad ju se može koristiti u 48 restorana, smještajnih objekata, turističkih agencija, turoperatora i slično.

CRO kartica će se širiti na sve više prodajnih mjesta

Lepeza usluga će se, kako se očekuje, još širiti. Ponuđači svoje popuste objavljuju i na posebnoj internetskoj stranici, https://www.hrvatskaturistickakartica.hr. Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac slaže se da je koronakriza nažalost negativno utjecala na poslovanje velikog dijela poduzetnika, ali napominje da je to stavilo domaće goste u fokus te da svakako ima poslodavaca koji su u takvim okolnostima dobro poslovali.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno