Utorak, 30 svibnja, 2023

Cro kartica za odmor iz snova. Slavonija i Baranja kontra pandemije

Uživajte u Slavoniji i Baranji uz hrvatsku turističku karticu.

Pred nama je vrijeme druženja pored toplih ognjišta, kuhanje specijaliteta i istraživanje vinograda i vinorodnih ravnica.

Jesen u Slavoniji i Baranji uistinu je posebna, o čemu svjedoči i sve veći broj turističkih dolazaka na istok Hrvatske. Osobito u vrijeme pandemije koronavirusa, kada se domaći turisti gotovo u potpunosti okreću domaćim destinacijama, pregršt manifestacija na području Osječko-baranjske županije izvrsna je pozivnica da krenete put istoka.

Pred nama je vrijeme druženja pored toplih ognjišta, kuhanje specijaliteta i istraživanje vinograda i vinorodnih ravnica. Vrijeme kada su vožnje biciklom po slavonskoj ravni i baranjskim brdima pune mirisa prirode i nevjerojatnih pejzaža jesenskih boja, kada je vožnja kajakom Dunavom, Dravom, rječicama i jezerima neponovljivi doživljaj. Iznimno je živo i u sva četiri vinogorja, baranjskom, erdutskom, đakovačkom i feričanačkom, gdje se sve do blagdana sv. Martina beru najfinije vinske sorte. Kruna godišnjeg vinogradskog truda pretočena je u Martinje – tradicionalni pučki običaj simboličkog prevođenja mošta u mlado vino, kada vinski podrumi postaju poprište dobre zabave i vrhunskog ića i pića.

Dodatne pogodnosti za korisnike

Za sve one koji žele upoznati istok Hrvatske, hrvatska turistička kartica nudi dodatne pogodnosti. Hotel Osijek, koji se nalazi u pješačkoj zoni središta Osijeka uz obalu Drave, nudi korisnicima Cro kartice popust za uslugu noćenja s doručkom, ali i popust u prekrasnom restoranu Zimska luka s pogledom na Dravu. Ako tražite mjesto za ukusan i kvalitetan obrok u ugodnom ambijentu uz najljepši pogled u gradu, restoran Zimska luka siguran je odabir. Osobito u večernjim satima, kada širom Slavonije i Baranje možete iskusiti mnogobrojne hedonističke užitke, smiraj dana dočekajte u Zimskoj luci.

Cro kartica za povoljniji boravak

Za potpuni doživljaj svih ljepota istoka Hrvatske svakako posjetite Osijek. Neka prva na listi znamenitosti koje morate vidjeti bude osječka Tvrđa, turistički i kulturno najatraktivniji dio grada, spoj nekadašnje vojne utvrde i organiziranog građanskog života koji će vas očarati svojim šarmom. Upravo u srcu tvrđe smjestio se obiteljski smještaj Maksimilijan. Opuštajuće, romantično i inspirirajuće mjesto za boravak, smješteno u klasičnoj austrougarskoj zgradi iz 18. stoljeća nije samo smještaj, nego jedinstveno, nenametljivo lokalno iskustvo bazirano na vašim individualnim potrebama koje će donijeti uspomene za čitav život. Imate li sa sobom i Cro karticu, vaš će boravak u Maksimilijanu biti još povoljniji.

Rehabilitacija, gastronomija i hedonizam

A kada krenete iz Slavonije preko Dravskog mosta upoznati čari Baranje, prva će vam se na putu naći Čarda kod Baranjca, gdje će vaša Cro kartica poprimiti slatku notu jer svi koji ju posjeduju uz ručak dobivaju autohtoni desert na poklon.

I dok Slavonija i Baranja nude hedonistički raj, sve je više onih koji i iz zdravstvenih razloga posjećuju istok Hrvatske. Lječilište Bizovačke toplice putem svojih paketa nudi fizikalnu terapiju, pripremu za operaciju, rehabilitaciju nakon operacije ili samo opuštanje. Jedini je to centar robotske neurorehabilitacije u istočnoj Hrvatskoj, gdje se kroz personalizirane programe provodi robotska neurorehabilitacija donjih ekstremiteta.

Moderan kompleks Europe

Novoizgrađeno lječilište nudi terapije u skladu s najvišim zdravstvenim standardima i nalazi se na izvorištu jedinstvene termalne vode u Europi. Zahvaljujući blagodatima termalne vode, Bizovačke toplice su moderan kompleks koji uz ljekovitost vode nudi i ostale sadržaje namijenjene rekreaciji, opuštanju i poboljšanju kvalitete života. Oporavljajte se ili preventivno djelujte daleko od bolničkog ambijenta uz terapije i usluge koje će vam popraviti kvalitetu života, a uz Cro karticu na ovu uslugu imate dodatni popust.

Cro kartica – turistička priča istoka Hrvatske

Iako je Cro kartica novost u hrvatskoj turističkoj priči, i na istoku Hrvatske postoje oni koji su njene pogodnosti već u početku prepoznali. Hotel Osijek, Maksimilijan, Čarda kod Baranjca i Bizovačke toplice ovu priču pišu od samoga početka. Vjerujemo da će njihov primjer slijediti i drugi dionici turističke ponude Osječko-baranjske županije te da će već do proljeća u Slavoniji i Baranji, koje također ima svoje posebnosti, u turističkoj priči istoka Hrvatske biti sve više aktera.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno