Petak, 9 prosinca, 2022

Covid putovnice bit će na snazi sve do službenog proglašenja kraja pandemije

TZV. COVID-PUTOVNICE koristit će se sve dok Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) ne proglasi kraj pandemije covida-19, a moći će ih koristiti i zrakoplovne tvrtke za ukrcavanje putnika na let, izjavio je danas povjerenik Europske komisije za pravosuđe Didier Reynders.

“Želimo osigurati da građani i države članice imaju alat koji će davati određeno povjerenje, na koji će se nadležne vlasti moći osloniti za olakšavanje slobode kretanja osoba”, rekao je Reynders u Odboru za građanske slobode Europskog parlamenta, kojem je predstavio prijedlog Komisije o uvođenju covid-putovnica.

Mnoge aviokompanije sad traže negativan test 

Reynders je članovima Odbora predstavio prijedlog koji je Komisija objavila sredinom prošlog mjeseca. Digitalne zelene potvrde trebale bi olakšati sigurno slobodno kretanje ljudi unutar EU tijekom pandemije covida-19, piše index.hr.

Tzv. covid-putovnica bit će dokaz da je osoba cijepljena protiv covida-19, da je dobila negativan rezultat testa ili da je preboljela tu bolest.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Sourceindex.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno