Gamulin chocolates slastice dočarane mirisima i okusima najsunčanijeg otoka

2232
Nagradna

Čokoladna priča s okusima Dalmacije

U pitoresknoj Jelsi na otoku Hvaru krije se pravi mali slatki raj. Otočno bogatstvo i mediteranske kulture Fedra Gamulin odabrala je za svoj proizvod – slastice dočarane mirisima i okusima najsunčanijeg otoka u Hrvatskoj.

Čokoladna uživancija!

Okupljene u Žensku zadrugu Faria, skupina Hvaranki započela je svoju priču o slatkim delicijama od bilja i voća kojima obiluje njihov otok. Zadruga djeluje od 2015. godine i svakog dana ima sve više sladokusaca u svojim redovima.

Prvi proizvod bila je modernizirana verzija smokvenjaka – tradicionalnog božićnog slatkiša. Kuglica mljevene suhe, domaće smokve uvaljana u šećer. No, Fedra je pojačala okuse umočivši kuglicu u tamnu čokoladu i  – nastali su Figolini. Prve sezone ova slastica je završila na stolovima mnogih, pa je ova vesela Hvaranka odlučila proširiti svoje znanje o izradi čoko proizvoda. Završila je tečaj i naučila nove trikove izrade čokoladnih fantazija. I tako je nastala Gamulin čokolaterija!

Već sljedeću sezonu izbacila je tri nova proizvoda: praline punjene rogačem, kaduljom i lavandom.

‘’Interes za pralinama potaknuo me da pokrenem samostalni posao pa sam 2018. u Jelsi otvorila malu čokolateriju u kojoj sam osim proizvoda Zadruge i hvarskih vina nudila i svoje proizvode.’’

Do sada je kreirala 9 vrsta čokoladnih tabli, 4 vrste čokoladnih trufflesa i 3 vrste sladoleda različitih okusa. A sve odiše Hvarom i dalmatinskim okusima. 

‘’U mojoj čokolateriji čoko proizvode nudim konfekcionirane i u rinfuzi, a odličan odaziv ima i naš choco tasting.’’, kaže Fedra Gamulin.

Čarobna ”butiga o’ čokolade”

Samo proći pokraj ove čarobne male’’butige o’ čokolade’’ dovoljno je da uđete i sebe počastite nekom od delicija. No, veliki je rad i trud iza svega. Osim Fedre, ovim poslom zarazila se i njena kći koja joj pomaže na svakom koraku – pogotovo tijekom ljetne sezone kada u Jelsi domaći i strani sladokusci žure da probaju njihove proizvode.

Želja ove poduzetne i doista uvijek nasmijane gospođe jest da svi ljubitelji čokolade i oni koji će uz njene čokolade to tek postati kroz okuse osjete svu ljepotu otoka Hvara.

Želiš sve najvažnije vijesti na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj Pregled dana svaki dan u 16.00.

Please wait...

Thank you for sign up!