Petak, 22 rujna, 2023

Gamulin chocolates slastice dočarane mirisima i okusima najsunčanijeg otoka

Čokoladna priča s okusima Dalmacije

U pitoresknoj Jelsi na otoku Hvaru krije se pravi mali slatki raj. Otočno bogatstvo i mediteranske kulture Fedra Gamulin odabrala je za svoj proizvod – slastice dočarane mirisima i okusima najsunčanijeg otoka u Hrvatskoj.

Čokoladna uživancija!

Okupljene u Žensku zadrugu Faria, skupina Hvaranki započela je svoju priču o slatkim delicijama od bilja i voća kojima obiluje njihov otok. Zadruga djeluje od 2015. godine i svakog dana ima sve više sladokusaca u svojim redovima.

Prvi proizvod bila je modernizirana verzija smokvenjaka – tradicionalnog božićnog slatkiša. Kuglica mljevene suhe, domaće smokve uvaljana u šećer. No, Fedra je pojačala okuse umočivši kuglicu u tamnu čokoladu i  – nastali su Figolini. Prve sezone ova slastica je završila na stolovima mnogih, pa je ova vesela Hvaranka odlučila proširiti svoje znanje o izradi čoko proizvoda. Završila je tečaj i naučila nove trikove izrade čokoladnih fantazija. I tako je nastala Gamulin čokolaterija!

Već sljedeću sezonu izbacila je tri nova proizvoda: praline punjene rogačem, kaduljom i lavandom.

‘’Interes za pralinama potaknuo me da pokrenem samostalni posao pa sam 2018. u Jelsi otvorila malu čokolateriju u kojoj sam osim proizvoda Zadruge i hvarskih vina nudila i svoje proizvode.’’

Do sada je kreirala 9 vrsta čokoladnih tabli, 4 vrste čokoladnih trufflesa i 3 vrste sladoleda različitih okusa. A sve odiše Hvarom i dalmatinskim okusima. 

‘’U mojoj čokolateriji čoko proizvode nudim konfekcionirane i u rinfuzi, a odličan odaziv ima i naš choco tasting.’’, kaže Fedra Gamulin.

Čarobna ”butiga o’ čokolade”

Samo proći pokraj ove čarobne male’’butige o’ čokolade’’ dovoljno je da uđete i sebe počastite nekom od delicija. No, veliki je rad i trud iza svega. Osim Fedre, ovim poslom zarazila se i njena kći koja joj pomaže na svakom koraku – pogotovo tijekom ljetne sezone kada u Jelsi domaći i strani sladokusci žure da probaju njihove proizvode.

Želja ove poduzetne i doista uvijek nasmijane gospođe jest da svi ljubitelji čokolade i oni koji će uz njene čokolade to tek postati kroz okuse osjete svu ljepotu otoka Hvara.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno