Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Čokoladna čarolija – novi hrvatski brend

Nakon petnaest godina bavljenja distribucijom potrošne robe, tvornica Vrsna Chocolates iz Sesvetskog Kraljevca, odlučila je prije 3 godine baviti se isključivo proizvodnjom ove, svima najdraže slatke poslastice. Prvi su kreirali ružičastu čokoladu, jedini danas rade zlatnu a sada su uveli i najveći hit – luksuzne kutijice probranih pralina.

Iza imena Vrsna krije se staroslavenska riječ koja je vezana uz nešto izrazito dobro i kvalitetno. Prvotna motivacija došla je iz starozavjetne praslike žene koja je vrsna u svom radu i svatko joj se divi zbog svih njezinih kvaliteta. Taj sklop ideala stopio se u brendu Vrsna Chocolates, riječ s ovog podneblja uz englesku riječ za čokoladu.

Suradnja s najjačima

U suradnji s mnogim belgijskim i švicarskim prerađivačima kakaa, kakao maslaca i praha, povezali su s e i s drugima u lancu uzgajivača kakaovca.Dosad su razvili veću količinu potkategorija proizvoda unutar branda Vrsna Chocolates. Najviše su svijet oduševili zlatnom čokoladom Mirakul koja je oduševila Japan, a tu su i čokolade Darkest i Whitest; fizički najtamnija i najbjelja čokolada na svijetu.

Čokolade se mogu kupiti u mnogim trgovinama zdrave hrane u Hrvatskoj, a prisutni su i u mnogim suvenirnicama uzduž Dalmacije. U Zagrebu su zastupljeni u Nami i trgovinama Vrutak.

‘’Pokušavamo se ugledati na majstore raznih zanata i proizvodnji, koji svoj znoj i sate jednako predano ulažu u prvi i posljednji korak proizvodnje vrsnog proizvoda”, objasnio je mladi direktor Fran Reizl.

Danas ktivno promišljaju o zapadu, odnosno Americi, Kanadi, Njemačkoj te Ujedinjenom Kraljevstvu, a na listi želja su i Japan te Australija.

“Idemo onamo gdje se kvaliteta i cijena poklapaju unutar naše ciljane skupine, koja traži čokoladu s dodanom vrijednošću i kontroliranom kvalitetom belgijsko-švicarskih receptura”, rekao je Reizl.

Kako napominju, pandemija je Vrsnu dočekala u jednoj izrazito delikatnoj situaciji, no unatoč tome uložili su sve napore kako bi prevladali okolnosti koje im nisu išle na ruku.

“Taman kada smo planirali ostvariti nebrojene suradnje zatvorile su se razne luke, aerodromi i put prema distribuciji naših čokoladnih proizvoda bio je ozbiljno narušen i blokiran. To nas je momentalno preusmjerilo na donošenje taktike za sljedeće godine, ne samo za ovu situaciju u kojoj smo posljednjih mjeseci, kako bismo mudrije i promišljenije poslovali. To uključuje otvaranje novih tržišta, traženje ovlaštenih distributera koji prepoznaju našu priču i retoriku. Posljednji proizvod iz brenda Vrsna Chocolates su njihove luksuzne kutijice probranih pralina i trufli “Diversa”.

“Kutijice su došle kao odgovor na nebrojena pitanja i interes za našom ponudom koja dosad nije bila dovoljno sistematizirana za pojedinačne kupce i web prodaju u kontekstu pralina i trufli”, dodao je Reizl. Time su dodali još jedan brend u postojeću lepezu proizvoda, a uz to su obradovali mnoge odgovarajući na njihove želje i potrebe.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno