Grad Supetar otvorio je postupak za izdavanje koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru za ovu godinu, što se, osim na “glavni grad” Brača, odnosi i na mjesta Mirca i Splitska.

Prethodno je na adresu lokalne vlasti pristigla suglasnost županijskog Upravnog odjela za pomorstvo na Plan upravljanja pomorskim dobrom za 2021., prema kojoj Grad dobiva pravo upravljanja prostorom, uključujući predjel Vela luka i plažu Tri mosta, piše turizmoteka.hr.

– Od iznimne je važnost da pomorsko i javno dobro budu pod nadležnošću lokalnih vlasti te da se provedu svi bitni postupci po kojima će se ta dobra uknjižiti i jasno definirati pravo upravljanja. Nakon višegodišnje borbe, uz puno argumentacije i činjenica, Supetar je konačno stekao pravo da upravlja svojim pomorskim dobrom i to nitko bolje od domicilnih ljudi neće raditi – ustvrdila je gradonačelnica Ivana Marković, te je dodala kako je turizam bitan za Supetar, ali “turizam koji će značiti pametno gospodarenje javnim dobrom, očuvanje pomorskoga dobra za generacije koje dolaze, kao i dostupnost za sve građane”.

Cjelokupan prihod od koncesijskih odobrenja ići će u lokalnu blagajnu, što do sada nije bio slučaj. Prije dvije godine Grad je osnovao Povjerenstvo za upravljanje pomorskim dobrom, koje čine Ivana Krstulović BakovićVladimira MascarellVedran BezmalinovićŽeljko Hrepić i Helena Maričić Zlatar.

Na javni poziv mogli su se prijaviti sve zainteresirane tvrtke, obrtnici i građani koji imaju registracije za obavljanje djelatnosti za koju traže koncesijsko odobrenje.

Dokumenti će se izdavati za lokacije Gumonca, Plitka punta, Mutnik, Vela luka – jug, Vela luka – sjever i Bili rat, Vela luka – Tri mosta i rt svetog Nikole, Banj, Vlačica, Acapulco, Vrilo, Babin Laz, Babin Laz – sjever i uvala Zastup.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!