Srijeda, 4 listopada, 2023

„Cilj nam je osigurati da turizam u Hrvatskoj bude inovativan, otporan i održiv”, poručila je ministrica

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac sudjelovala je jučer na panelu pod nazivom „Vrijeme je za održivi turizam“ u organizaciji Jutarnje lista i HANZA medije. Na samom početku ministrica je istaknula kako je ova pandemija snažno utjecala na industriju putovanja i u potpunosti promijenila paradigmu turizma u narednim godinama.

„Upravo novom Strategijom razvoja održivog turizma do 2030. godine, fokusirat ćemo se na održivost, proizvode dodane vrijednosti te posebne oblike turizma“, poručila je Brnjac te dodala kako strategija treba odgovoriti na izazove proširenja turističke ponude izvan ljetnih mjeseci, ali i u prostornom smislu, na manje razvijene turističke krajeve, osobito kontinentalne destinacije.

Dodajmo kako se u odnosu na Strategiju po prvi puta od samostalnosti Republike Hrvatske izrađuje i Strateška procjena utjecaja na okoliš.

Tijekom panela ministrica Brnjac istaknula je da razvoj održivog turizam pretpostavlja pažljivo osmišljavanje putovanja i interpretaciju destinacija tako da se ublažavaju negativni utjecaji turizma na ljude i okoliš što je upravo i bit novih strateških dokumenata.

„Cilj nam je osigurati da turizam u Hrvatskoj bude inovativan, otporan i održiv. Želja nam je našim gostima pružiti jedinstveni doživljaj destinacije odnosno odmak od masovnosti. Kroz turizam nastojat ćemo nastaviti pozitivno djelovati na promicanju autohtonih proizvoda koji istovremeno poboljšavaju i doživljaj Hrvatske kao kvalitetne destinacije, ali i pridonose jačanju drugih sektora u hrvatskom gospodarstvu“, zaključila je ministrica Brnjac.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno