Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Cijepiti se i putovati – odabir je gotovo 61% ispitanika

Većina potrošača želi nakon cjepiva protiv covida više putovati, ne i više trošiti.

Razvoj i dostupnost cjepiva protiv koronavirusa mogli bi poboljšati izglede teško pogođenom turizmu, ali malo je vjerojatno da će uvjeriti potrošače da kratkoročno troše više, pokazalo je istraživanje objavljeno u utorak. Istraživačka skupine Dynata pitala je anketiranih više od 5.000 građana u Njemačkoj, Francuskoj, Britaniji, SAD i Australiji kako će promijeniti ponašanje nakon što cjepivo protiv covida 19 bude dostupno velikom broju ljudi.

Većina ispitanika rekla je da se veseli što će ponovo moći posjećivati prijatelje i rodbinu (61 posto) i što će češće izlaziti iz kuće (53 posto), pokazalo je istraživanje. U Njemačkoj i Britaniji gotovo polovina ispitanika izjavila je da bi ih radovao ponovni odlazak u inozemstvo. Svakog drugog ispitanika istraživanja veselilo bi kada više ne morao nositi masku za lice. Samo 12 posto njih izjavilo je da bi ih veselilo kada bi mogli trošiti više novca i manje štedjeti, prema nalazima istraživanja.

U prvom, proljetnom valu pandemije koronavirusa stopa štednje u Njemačkoj udvostručena je, na 20 posto, jer su mnogi potrošači morali ostati kod kuće, a trgovine su bile zatvorene, navodi Reuters.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno