Subota, 10 lipnja, 2023

Chef godine Dubrovčanin Marijo Curić, executive Restorana 360

Dubrovčanin Marijo Curić dobitnik je ovogodišnje nagrade Chefa godine. Curić je na poziciji je executive chefa Restorana 360 Dubrovnik od 2015. godine, a u dubrovačkoj kuhinji radi od 2007., sa samo jednim prekidom od godinu dana. Njegovu bi gastronomiju bilo najispravnije definirati kao tehnički vrlo moderno kuhanje na zasadama stare francuske škole, donosi magazin.dobri-restorani.hr.

Zbog činjenice da se restoran nalazi u gradu koji je u hrvatskim razmjerima najizloženiji dolasku internacionalnih gostiju visokih i vrlo visokih gastronomskih standarda oblikovanih Michelinovim vrijednosnim sustavom, Marijo Curić svoju inspiraciju i tehničko usavršavanje prakticira stažiranjem u restoranima s 1 ili 2 Michelinove zvjezdice. Od značajnijih stažiranja valja izdvojiti onaj u milanskom restoranu Devero kod chefa Enrica Bartolinija, londonskom Marcusu, Elystan Streetu, Ledburyju i Bibendumu.

Naime, Marijo Curić suvereno vlada kuhinjom najluksuznijeg restorana u Hrvatskoj. Dok se svijet nije suočio s globalnom pandemijom, ovaj restoran imao je podužu listu čekanja, a za stol je bilo potrebno najaviti se mjesecima unaprijed. Odmah po dolasku primijetit ćete najsmjeliji servis koji ste imali prilike doživjeti u Hrvatskoj. Da nismo zakoračili u listopad, ovaj restoran brojao bi šezdesetak članova osoblja, koji je sad u smanjenom obujmu kako se sezona bliži kraju. Osim sommeliera, konobara, brigade u kuhinji i voditelja restorana, ovdje rade i “food runneri”, djelatnici koji su zaduženi za donošenje hrane od kuhinje do konobara, koji potom preuzimaju hranu i poslužuju je na sam stol. Važno je spomenuti da se na nešto više od tisuću kvadratnih metara u jednoj večeri posluži oko 150 večera, imajući na umu da je svaki slijed tehnički savršen, u što smo se osobno uvjerili. Za takvu preciznost u servisu, atmosferi, vinskoj karti i naravno gastronomskoj priči uz chefa Curića zadužen je i glavni voditelj Rudolf Papac.

Izbor Chefa godine izbora Dobri restorani koncipiran je na način da chefovi među sobom kandidiraju najboljeg vodeći se tehničkom superirnošću, maštovitošću i kontinuitetom da svaki tanjur bude najbliže savršenstvu. Iz tog razloga ne čudi da je ove godine ta čast pripala Mariju Curiću, executive chefu Restauranta 360, donosi magazin.dobri-restorani.hr.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno