Srijeda, 4 listopada, 2023

Chateau Bekavac, novi restoran dalmatinskog sommeliera Roka Bekavca u Brelima

Sommelier Roko Bekavac iduće godine u rodnim Brelima otvara restoranski kompleks Chateau Bekavac.

Obitelj Bekavac došla je u Dalmaciju, u područje Brela, još u 17. stoljeću. Godine 1800. jedan od izravnih predaka sommeliera Roka Bekavca počeo je graditi obiteljsku kuću i gospodarske zgrade na ulazu u Brela. Godine 1842. dovršene su prve zgrade, a obiteljsko imanje Bekavčevih dobilo je približno sadašnji izgled početkom 20. stoljeća.

Bekavca dvori, niz lijepih kamenih kuća, danas su zaštićeni spomenik kulture. Sommelier Roko Bekavac odlučio je revitalizirati obiteljsku baštinu, pa iduće godine u Brelima otvara ambiciozan ugostiteljski kompleks. Radi se o restoranu koji će biti posvećen modernim interpretacijama klasične dalmatinske kuhinje, tradicionalnoj konobi s kolekcijom komercijalno nedostupnih pršuta, o vinoteci i o četiri sobe za iznajmljivanje. Vlasnici kompleksa su dvije obitelji Bekavac.

Bekavčev projekt vjerojatno će se se zvati Chateau Bekavac 1800, što zvuči atraktivno, logično i bitno drukčije od svih nama poznatih dalmatinskih restorana. U Chateau Bekavac trebalo bi se investirati, u prvoj fazi, oko 600 do 700 tisuća eura. Restoran, konoba i vinoteka otvorit će se početkom lipnja iduće godine, a sobe nešto kasnije.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno