Petak, 3 veljače, 2023

Četiri hrvatske županije skinute s liste rizičnih područja za putovanje

Njemački Institut za zdravstvo skinuo je četiri hrvatske županije, među kojima je Istra, s liste rizičnih područja, a sukladno tome i njemačko ministarstvo vanjskih poslova je ukinulo negativno upozorenje za putovanja u spomenute županije.

Vijest o skidanju naše županije s liste rizičnih područja već jučer je objavio ugledni poslovni časopis Handelsblatt, koji je svoje čitatelje obavijestio da je Istra u ovom trenutku jedina regija na Mediteranu u koju se može putovati, a da im na povratku u Njemačku ne treba karantena.

“Ovo je sigurno jedna dobra vijest u ovom razdoblju pripreme glavne turističke sezone i početka predsezone. Držim da bi i Hrvatska, s obzirom na epidemiološko stanje, trebala omogućiti brza testiranja kako bi olakšala promet i dolazak gostiju iz Njemačke. Ono što posebno veseli u ovoj odluci je činjenica da Njemačka i nadalje, kao što je to činila i prošle godine, ima županijski pristup i razlikuje epidemiološko stanje u pojedinim hrvatskim županijama, te vjerujemo da će takav način i takav pristup preuzeti i druge zemlje Europske unije”, komentirajući ovu dobru vijest kazao nam je direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić.

Zbog dobrih epidemioloških pokazatelja, podsjetimo, Nijemci su odlučili te mjere ukinuti za putnike s područja Istarske, Požeško-slavonske, Bjelogorsko-bilogorske i Krapinsko-zagorske županije, dok će za putnike koji borave i dolaze iz ostalih dijelova Hrvatske one ostati na snazi.

Ako se neko područje ne nalazi na popisu rizičnih, iz njega se u Njemačku može vratiti bez dodatnih PCR testova i karantena. Radi se svakako o odličnoj vijesti koja dolazi s najvažnijeg turističkog emitivnog tržišta, a koja potvrđuje da će Nijemci, kao i prošlog ljeta, namjeravaju poštivati regionalni pristup ovom problemu, te da svojim građanima neće sprječavati ni otežavati putovanja u one regije koje imaju dobru epidemiološku sliku.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno