Petak, 9 prosinca, 2022

Češki turisti moći će u Hrvatsku nakon prve doze cjepiva bez drugih ograničenja, objavila je ministrica Brnjac

MINISTRICA turizma Nikolina Brnjac objavila je na svojoj Facebook stranici status posvećen dogovoru Češke i Hrvatske oko turizma.

Napisala je da će češki turisti moći putovati s potvrdom o cijepljenju prvom dozom nakon 22 dana. Isto tako, dogovoreno je da će Česi prema Hrvatskoj primijeniti županijski pristup kod gledanja epidemiološke situacije, otkrila je, piše index.hr.

“S obzirom na sve bolju epidemiološku situaciju u Hrvatskoj uskoro očekujemo značajniji broj turista iz Češke koja je jedno od naših najvažnijih tržišta. I ove godine fokus smo stavili na sigurnost kako bi turistima omogućili ugodan i #SafeStayInCroatia boravak.

Nakon prošlogodišnje prve uspješne sezone #RegioJet-a, drago nam je što je ove godine linija Prag – Rijeka dodatno proširena i na Split, uz zaustavljanja u Zagrebu, čime će Češka biti još kvalitetnije povezana s Hrvatskoj. Ovo je i prilika za daljnje jačanje suradnje između Češke i Hrvatske”, napisala je Brnjac.

Podsjetimo, Brnjac se danas sastala s češkim ministrom Kulhanek te našim Grlićem Radmanom. Nakon sastanka su na presici otkrili da će češki turisti moći ući u Hrvatsku bez dodatnih ograničenja 22 dana nakon što su primili prvu dozu cjepiva protiv covida-19.

Odluka bi trebala stupiti na snagu idući tjedan, odnosno kad se “finaliziraju detalji na stručnim razinama”, rekao je šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman.

Ministrica turizma Nikolina Brnjac je najavila da će o toj temi u ponedjeljak razgovarati s austrijskom kolegicom i da će se kontaktirati sva emitivna tržišta. 

Sourceindex.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno