Nedjelja, 29 siječnja, 2023

Češka se zacrvenila. Počeo opasni lockdown za češke turiste


Češka: Kako se broj slučajeva COVID-19 u Češkoj povećava, dodatne države su zemlju stavile na svoje liste povišenog rizika.

Češka ima novu situaciju. Budući da je situacija oko putovanja diljem Europe tijekom nastavka mjera COVID-19 i dalje komplicirana, sastavili smo ažurirani pregled mjesta gdje stanovnici Češke mogu očekivati ​​da mogu putovati. Sve dolje navedene informacije dolaze od strane češkog Ministarstva vanjskih poslova, zajedno s relevantnim vlastima u drugim zemljama.

Cipar je Češku stavio na popis rizičnih zemalja, zabranjujući opća putovanja. Njemačka je na svoj popis rizičnih regija dodala i regiju Srednje Češke, pored Praga, zahtijevajući od putnika negativan test na COVID-19.

Na nizozemski popis rizika Češka se nalazi od ovog tjedna. Nizozemska vlada zahtijeva desetodnevnu karantenu za sve koji putuju. Švicarska ju je također ”zacrvenila” na svoj popis rizičnih regija, a Slovačka zahtijeva petodnevnu karantenu.

Za Češku je jedina zemlja s visokim rizikom u EU trenutno Španjolska.

Rumunjsku su Česi početkom ovog tjedna smjestili na listu nisko rizičnih zemalja. Stanovnici Češke mogu putovati u Španjolsku bez ograničenja, ali pri povratku će morati napraviti test na COVID-19 i odraditi karantenu. Češko Ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je da se ne putuje u Francusku, osim kada je to neophodno. Međutim, Francuzi nisu na češkoj listi visoko rizičnih. Informacije su samo opće prirode, ukazuje češka vlada. Specifični detalji o ograničenjima ovisit će o svakoj pojedinoj zemlji.

Prije putovanja, građani su dužni otići na web stranicu češkog Ministarstva vanjskih poslova, kao i na stranice nadležnog tijela u bilo kojoj zemlji odredišta. Također naglašavaju da da se sve navedeno odnosi na putovanja i kretanja čeških državljana. Iste upute ne odnose se na putovanja državljana drugih zemalja u Češku. Što se tiče nas, Hrvatska nema trenutnih ograničenja. Turisti su prilikom ulaska obvezni ispuniti obrazac. No, naši susjedi iz Bosne moraju imati negativni COVID-19 test, ne stariji od 48 sati.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno