Srijeda, 4 listopada, 2023

Čeka li našu Zagoru ista sudbina?

Oko 30 kuća bit će stavljeno na aukciju ovih dana, a kasnije još stotinjak.

Želite živjeti u slikovitom srednjovjekovnom selu na Siciliji, smještenom usred planinskog nacionalnog parka?

Prilika za to nikad nije bila bliže! Mjestašce Troina pridružilo se projektu u kojem se slabije naseljena mjesta popunjavaju stanovništvom prodajom nekretnina za 1 euro, što je već iskušan recept u više gradova tijekom zadnje dvije godine. Pritom je 1 euro početna cijena na aukciji, a zainteresirani daju svoje ponude među kojima se odabire ona najbolja.

No, Troina je otišla korak dalje. Dok je u dosadašnjim ponudama uvjet za kupovinu nekretnine za 1 euro bio da se nekretnina (a većina je u derutnom stanju) obnovi o svom trošku, u Troini su odlučili preuzeti na sebe i dio troška renovacije!

Gradsko vijeće platit će ukupno 25.000 eura kupcima napuštenih kuća, od čega je 15 tisuća za renovaciju i 10 tisuća za energetsku obnovu. Novi stanovnici Troine pritom neće morati plaćati gradski porez i porez na nekretninu tijekom prve tri godine.

Stoga ne čudi da je najava prodaje kuća po niskoj cijeni i pokrivanje dijela troška renovacije izazvala veliki interes. Oko 30 kuća bit će stavljeno na aukciju ovih dana, a kasnije još stotinjak. Kupci moraju platiti polog od 5000 eura, kojim dokazuju ozbiljnost svoje ponude, ali on im se vraća nakon što dovrše renovaciju. Imaju dvije godine za započeti radove, a u roku tri godine od kupnje mora sve biti gotovo.

Ponudu kuća, kao i detalje o Troini, možete pogledati ovdje, a u nastavku donosimo neke od fotografija koje su snimili sami posjetitelji ovog slikovitog mjestašca.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno