Utorak, 30 svibnja, 2023

Čak devet redovnih linija prema Hrvatskoj od kraja ovog mjeseca prema Hrvatskoj

Aviokompanije su odmah reagirale, booking je porastao, a ponovno se uvode brojne linije, uključujući i prema Hrvatskoj. Tako treći najveći avioprijevoznik u Velikoj Britaniji, Jet2, od kraja ovog mjeseca uvodi čak devet linija prema hrvatskim zračnim lukama. To je izravna posljedica najavljenog ukidanja mjera. Naime, od 19. srpnja Jet2 ponovno uvodi gotovo 40 linija prema popularnim turističkim odredištima u Grčkoj, Italiji i Hrvatskoj, piše Croatian Aviation.

Kompanija je nakon objave ukidanja strogih mjera odmah reagirala i otvorila booking na nizu linija, a u svega nekoliko dana mnogi su letovi rasprodani, što samo potvrđuje da su putnici željni putovanja. S obzirom na to da se Hrvatska trenutno nalazi na listi koja britanskim turistima garantira povratak u zemlju bez odlaska u samoizolaciju, iz kompanije potvrđuju kako je interes za odmorom u našoj zemlji od kraja srpnja iznimno velik, piše INDEX.HR.

Jet2, treća kompanija po veličini u toj zemlji (nakon British Airwaysa i EasyJeta), povezuje Veliku Britaniju s nizom leisure destinacija. Dodatno, preko sestrinske kompanije Jet2 Holidays kompanija nudi aranžmane za odmor (uključujući i let) u inozemstvu, pritom su u ponudi i odredišta u Hrvatskoj.

Devet redovnih linija prema Hrvatskoj

Zbog svega navedenog, Jet2 od kraja ovog mjeseca ponovno uvodi čak devet redovnih linija prema Hrvatskoj, najviše prema Zračnoj luci Split:

– iz Londona, od 22. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom

– iz Manchestera, od 22. srpnja, tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom

– iz Leedsa, od 24. srpnja, dva puta tjedno, utorkom i subotom

– iz East Midlandsa, od 25. srpnja, jednom tjedno, nedjeljom

– iz Birminghama, od 25. srpnja, jednom tjedno, nedjeljom

– iz Edinburgha, od 25. srpnja, jednom tjedno, nedjeljom

Uz Split, Jet2 vraća i drugo odredište u Hrvatskoj – Zračnu luku Dubrovnik. Od kraja srpnja u najavi su tri međunarodne linije: 

– iz Birminghama, od 29. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i subotom

– iz Londona, od 25. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom

– iz Manchestera, od 29. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i subotom

Radi se o manjem broju linija prema Zračnoj luci Dubrovnik, no kompanija ostavlja mogućnost povećanja linija i operacija prema Dubrovniku već u kolovozu, uz uvjet dobre epidemiološke situacije u obje zemlje.

U prvom tjednu operacija prema Hrvatskoj (posljednji tjedan srpnja), kada će s prometom krenuti svih 9 spomenutih linija, Jet2 će odraditi ukupno 46 povratnih letova te ponuditi gotovo 8700 sjedala prema, odnosno iz Hrvatske. Na svim linijama ovog britanskog avioprijevoznika prometovat će zrakoplovi tipa B737-800, kapaciteta 189 sjedala.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Sourceindex.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno