Utorak, 30 svibnja, 2023

Čak 14 novih linija prema Hrvatskoj za ovo ljeto zvuči više nego optimistično

Norwegian od lipnja ove godine planira obnoviti promet prema tri hrvatske zračne luke; Puli, Splitu i Dubrovniku. Podsjećamo, prije izbijanja globalne pandemije kompanija je prometovala prema Zadru, Rijeci i Zagrebu, izvještava croatianaviation.com.

Kompanija je imala izrazito mali broj međunarodnih linija prema Hrvatskoj u ljetnoj sezoni 2020. godine. Opće je poznato kako je ovaj niskotarifni prijevoznik bio u financijskim problemima i prije izbijanja globalne pandemije, a u siječnju je odjeknula vijest kako će ovaj prijevoznik ukinuti sve long-haul linije te se fokusirati na one unutar Europe.

Osim što je Norwegian bio pionir u niskotarifnim long – haul linijama, kompanija je na istima imala izuzetno kvalitetan proizvod, te su putnici zaista bili zadovoljni s omjerom plaćenog i dobivenog. Jedan od odličnih marketinških poteza bilo je uvođenje besplatnog interneta na svim linijama Norwegiana, no prenagla ekspanzija dovela je gotovo do samog kraha kompanije.

Ipak, Norwegian se pokušava konsolidirati te u ovogodišnjem ljetnom redu letenja planira prometovati prema tri hrvatske zračne luke, Puli, Splitu i Dubrovniku. U ponudi već dulje nema linije prema Rijeci, kao ni prema Zagrebu. Iako je u 2019. godini broj linija prema hrvatskim zračnim lukama bio znatno veći, s obzirom na trenutnu globalnu situaciju, smanjenu putničku potražnju i samo stanje ove aviokompanije, 14 planiranih linija prema Hrvatskoj za ljeto ove godine zvuči i više nego dobro. Naravno, s obzirom na kretanje globalne pandemije postoji mogućnost da će Norwegian dodatno reducirati svoj red letenja, no iz ove kompanije nam je potvrđeno kako planiraju prometovati na dolje navedenim linijama.

Planirane linije Norwegiana su sljedeće:

Oslo – Pula od 02. lipnja, 2 puta tjedno, srijedom i subotom,

Bergen – Split od 19. lipnja, 2 puta tjedno, utorkom i subotom,

Kopenhagen – Split od 01. lipnja, 2 puta tjedno, svakodnevno od 28. lipnja,

Helsinki – Split 02. lipnja, 3 puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom,

Oslo – Split od 01. lipnja, 3 puta tjedno, svakodnevno od 25. lipnja,

Stavanger – Split od 22. lipnja, 2 puta tjedno, utorkom i subotom,

Stockholm – Split od 02. lipnja, 2 puta tjedno, 5 puta tjedno od 21. lipnja,

Trondheim – Split od 19. lipnja, jednom tjedno, subotom,

Bergen – Dubrovnik od 19. lipnja, jednom tjedno, subotom,

Kopenhagen – Dubrovnik od 26. lipnja, 2 puta tjedno, utorkom i subotom,

Helsinki – Dubrovnik od 01. lipnja, 2 puta tjedno, utorkom i subotom,

Oslo – Dubrovnik od 01. lipnja, 2 puta tjedno, svakodnevno od 25. lipnja,

Stavanger – Dubrovnik od 19. lipnja, jednom tjedno, subotom,

Stockholm – Dubrovnik od 12. lipnja, 3 puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i subotom.

S obzirom na sve probleme u kojima se proteklih nekoliko godina našao Norwegian, poprilično je teško očekivati da će kompanija zaista prometovati na svim navedenim linijama. U ljeto 2020. godine ovaj norveški avioprijevoznik imao je svega tri linije prema Hrvatskoj, dvije prema Splitu te jednu prema Dubrovniku, a s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Europi, teško možemo očekivati nagli porast putničke potražnje u lipnju. Do prvog leta ovog avioprijevoznika prema Hrvatskoj ostalo je manje od dva mjeseca.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno