Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Bujas poručio Vladi: Bez poduzetnika nema vam pomoći!

Izvor: Index.hr

Kako prenosi Index.hr, Hrvatska pod hitno mora provesti ključne reforme. 

‘’Sad je ono vrijeme kada kažemo da se na muci poznaju junaci pa dajte, gospodo, imate mandat, iskoristite ga, uhvatite se u koštac s reformama. Prva ključna je porezna reforma – smanjite, dovraga, te poreze! Na taj ćete način sebi u budućnosti indirektno dignuti proračun”, kazao je Bujas.

”Ako ne napravite cjelokupni paket, dakle – s jedne strane smanjivanje PDV-a, poreza na dohodak, kojekakvih doprinosa i tako dalje, s druge strane morate isto tako imati jaku reformu pravosuđa. Ono praktički ne funkcionira, a to nije bitno samo zbog brzine naplate, nego pravde u društvu, a to je jedan od naša četiri postulata: više rada, više pravde, manji porezi i digitalizacija”, dodaje.

Bujas smatra da bi po uzoru na znanstveni savjet za koronu trebao postojati i savjet koji bi vladi pomagao oko gospodarstva.

”Predložili smo da u tom gospodarskom stožeru trebali bi biti doista poduzetnici. Udruga Glas poduzetnika je predložila i određene ljude, kvalitetne ekonomiste svjetskoga glasa. Što se s time čeka? Ne možete imati radnu skupinu u kojoj nema poduzetnika. 

Ovaj puta bez poduzetnika, gospodo, nećete se izvući iz krize! Jer bez stvaranja novih vrijednosti toga neće biti i povratka ljudi sa Zavoda za zapošljavanje koji će doći u dogledno vrijeme jer nas čeka doista teška jesen, teška zima, a treba dočekati sljedeću sezonu. 

Ovoga puta bez poduzetnika nema naprijed, uključite nas”, poručio je Bujas, upozorivši da bi situacija sada bila i gora da vlada ranije nije prihvatila neke njihove prijedloge: ”Udruga Glas poduzetnika od početka ima jasne konkretne zdravorazumske prijedloge, poslušajte nas!”

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno