Srijeda, 4 listopada, 2023

Budimo disciplinirani i spasimo sezonu!

Joško Stella, direktor TZ Splitsko dalmatinske županije, uvjeren je kako još imamo vremena spasiti sezonu. ‘’Trebamo ozbiljno shvatiti naputke Stožera, biti disciplinirani za svoju dobrobit i korist.’’, izjavio je za Večernji list.

Prema podacima iz sustava eVisitor u Splitsko-dalmatinskoj županiji je u srpnju u komercijalnom smještaju boravilo 433.820 gostiju, što je 47 posto turističkog prometa prošlogodišnjeg srpnja. Oni su ostvarili 2,898.993 noćenja, odnosno 54 posto turističkih noćenja ostvarenih u istom mjesecu 2019. godine. Nautičara je u srpnju bilo 22.511 dolazaka i160.649 noćenja, što predstavlja 50 posto u dolascima i 49 posto u noćenjima u odnosu na isti mjesec prošle godine. 

U prvih sedam mjeseci smo ostvarili 39% noćenja u odnosu na 2019. godinu, ali sada nam se situacija zakomplicirala. Nakon otkaza iz Velike Britanije, vidjet ćemo što će dalje biti s Nijemcima. Te crne liste su promjenjive i ja se nadam da ćemo uspjeti smiriti situaciju i da će nas s njih skinuti. Da se ovo nije dogodilo,imali bismo odličan rujan i listopad, booking je bio izvrstan, ali ako se ne poboljša, bojim se otkazivanja rezervacija – govori Stella. 

U županijskoj Turističkoj zajednici ističu kako domaćini u obiteljskom smještaju, marine i kampovi poštuju u potpunosti epidemiološke mjere i standarde zaštite. Time se u svijet poslala najbolja marketinška poruka našeg turizma.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno