Petak, 22 rujna, 2023

Broj storniranja premašio broj novih bukinga, prema podacima njemačkih turističkih poduzetnika

NJEMAČKA turistička branša ne računa s oporavkom ove godine i govori o padu bukinga u usporedbi s prošlom godinom za dvije trećine, prenosi index.hr. “Za ljetnu sezonu bilježimo 76 posto bukinga manje nego prošle godine, koja je ionako već bila slaba”, rekao je Michael Frenzel, direktor Saveza njemačkih turističkih poduzetnika (BDT), u razgovoru za Welt am Sonntag.

On je objasnio da je broj storniranja posljednjih tjedana premašio broj novih bukinga. “Mislim da građani očekuju da će se tek od trećeg tromjesečja situacija normalizirati. Većina računa s odmorom tek na jesen. U tom razdoblju bilježimo mnogo manje storniranja” rekao je Frenzel. Direktor turističkog koncerna TUI Fritz Joussen istodobno smatra da bi uskoro mogao slijediti porast broja bukinga. On je posebice ukazao na pozitivan razvoj u nekim regijama poput Izraela, SAD-a i Velike Britanije. “Doduše, ne znam što će političari odlučiti sljedećih tjedana, ali vidim pozitivne signale kako u Njemačkoj tako i u inozemstvu”, rekao je Joussen.

Na prošlotjednom sastanku predstavnika gospodarstva s ministrom Peterom Altmaierom turistička branša je od ministra zatražila “jasne perspektive” za predstojeće razdoblje.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno