Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Brnjac zadovoljna odazivom. Preko 250 ponuditelja za “Tjedan odmora vrijedan”

Brnjac: Za “Tjedan odmora vrijedan” prijavilo se više od 250 ponuditelja turističkih i drugih usluga s popustima. Čak njih 60 koji su se prijavili još se obrađuje.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac nakon užeg kabineta Vlade, naglasila je i da je “izuzetno zadovoljna” odazivom na akciju”. Velik broj ponuditelja pristupio je ovom projektu i pokazao volju i želju da se nešto napravi i pokrene.

Projekt “Tjedan odmora vrijedan” pokreću Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatska turistička zajednica (HTZ) prvi puta ove godine. Sama akcija traje od 16. do 25. listopada diljem Hrvatske. U sklopu nje će se turistima nuditi 50-postotni popusti za usluge smještaja, restorana, nacionalnih parkova i druge. Cilj ove akcije jest da domaće turiste, ali i strane koji se tih dana zateknu u Hrvatskoj, motivira na upoznavanje i istraživanje te potrošnju u Hrvatskoj u posezoni.

Ušteda od 50%

“Za sudjelovanje u projektu se uz turističke subjekte sa svojim ponudama i uslugama mogu prijaviti i iz drugih sektora. Na primjer, kulturne ustanove tipa muzeji, galerije, zatim kazališta, kina, nacionalni parkovi i drugi. U ponudama se omogućuju uštede od 50 posto, a može biti i više ako to žele dati pružatelji usluga. Sve ponude vrijede jednako za domaće i strane turiste i goste. Važno je samo da ste u Hrvatskoj, kazala je ministrica Brnjac.

Tjedan odmora vrijedan ići će nekoliko puta godišnje

Cilj je i da se ta akcija ponavlja više puta godišnje, a ne samo jednom. I kako je dodala, vjeruje da je to i moguće očekivati, najavivši da će o samom projektu i prijavljenim sudionicima biti više riječi u četvrtak na konferenciji za medije u Ministarstvu turizma i sporta. (Hina/FaH)

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno