Srijeda, 4 listopada, 2023

Brnjac i Staničić na Press konferenciji. Trenutni rezultati i nove smjernice za 2021. Predviđao se pad od 70 %, ali ipak je drugačije!

Upravo je održana press konferencija Ministarstva turizma i sporta te HTZ -e na kojoj se predstavljaju rezultati dosadašnje turističke sezone. Također najavljuju planove i aktivnosti za sljedeće aktivnosti.

Kristjan Staničić, HTZ izjavio je na konferenciji:

”Sinergija turističkog i javnog sektora i svih odgovornih institucija, kontinuirana komunikacija utjecali su na rezultate koje danas predstavljamo. Marketinške kampanje koje smo ostvarili: početkom lockdown započela je i marketinška kampanja Croatia long distance love – na društvenim mrežama i tu kampanju je vidjelo preko 20 milijuna ljudi. Odluka o otvaranju granica, nove kampanje usmjerene na tržišta u okruženju te info aspekt svake kampanje pokazalo je da su se svi iz turističke ponude dobro pripremili za prihvat stranih i domaćih gostiju.

U periodu od 15.6. do 31.8. kampanje su bile usmjerene na najvažnija emitivna tržišta/Slovenija, Italija, austrija, Poljska, Njemačka..) koje je vidjelo preko 140 milijuna ljudi. Enjoy the view from Croatia – kampanju realiziranu za daleka tržišta vidjelo je preko 40 milijuna ljudi.

Društvene mreže i online kanali usko su surađivali s Google-om, dovodili studijske grupe novinara da se na licu mjesta uvjere o tome da smo spremni i kvalitetni.

Bili smo svjedoci i negativnih kampanja na stranim tržištima pa smo pojačali PR kampanja kako bi amortizirali negativne natpise i kampanje.

Što se tiče posezone, mi smo pripremili nekoliko aktivnosti: kampanja zahvale gostima s ciljem održavanja vidljivosti i tu ćemo koristiti društvene mreže.

Ovisno o epidemiološkoj situaciji, fleksibilni smo te ćemo nastaviti u fokus stavljati kontinentalni i nautički turizam, te ponudu outdoor turizma.

Za domaće tržište ćemo pripremiti realizaciju ‘’Tjedan odmora vrijedan’’ na svim kanalima komunikacije.

Perspektiva 2021. ide u smjeru promocije usmjerene na isticanje sigurne destinacije, na suradnju svih sudionika ponude, omogućavanje testiranja u destinacijama, dodatne kapacitete testiranja na COVID-19. 

No zasigurno će biti fokus na emitivna tržišta u okruženju s napomenom da Skandinavija i VB neće biti zanemarene.

Morat ćemo pripremiti aktivnosti u smislu provedbe Ad hoc kampanja i osigurati za to budžet s obzirom na promjenjivost situacije. Važno je ostati odgovoran i komunicirati.”

________________________________________________________________________________________________________

”Prema podacima koji su objavljeni u Powerpoint prezentaciji, imamo 41 posto dolazaka u odnosu na 2019. i 43 posto noćenja u odnosu na prošlu godinu od siječnja do kraja kolovoza.  Imamo 54 razine prošlogodišnjeg prometa u dolascima i 62 posto noćenja u srpnju i kolovozu “, rekla je ministrica Brnjac. 

Osim ministrice Brnjac i direktora Staničića, na press konferenciji sudjeluju i direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Tomislav Fain, predsjednik Udruženja marina pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Sean Lisjak, predsjednica Zajednice obiteljskoj turizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Martina Nimac Kalcina te član upravnog vijeća Nacionalne udruga obiteljskih i malih hotela Kruno Kapetanović.

Pogledajte prezentaciju u pdf formatu

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno