Četvrtak, 9 veljače, 2023

British Airways smanjuje broj letova prema Hrvatskoj

British Airways na početku listopada imat će ukupno četiri aktivne linije prema Hrvatskoj, no broj tjednih letova iz tjedna u tjedan postepeno će se smanjivati. Donosimo ažurirani red letenja ovog poznatog avioprijevoznika prema hrvatskim zračnim lukama.

Linija prema Splitu

British Airways završio je s prometovanjem na liniji London City – Split – London City još 17. rujna, a ova je linija prometovala od početka kolovoza, piše Croatian Aviation.

Kompanija nastavlja prometovati na liniji između Zračne luke Heathrow i Split sve do kraja listopada. Do 04. listopada letovi prometuju šest puta tjedno, svakog dana osim nedjeljom, a od 04. listopada British Airways smanjuje broj tjednih letova te će prema Splitu prometovati tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, petka i subote.

Od 30. listopada British Airways više neće prometovati na ovoj liniji te će se u Split vratiti sljedećeg proljeća.

Linija prema Dubrovniku

Dubrovnik je tradicionalno najvažnije odredište ovog avioprijevoznika u Hrvatskoj, što je vidljivo i iz broja tjednih letova. Naime, British Airways ima najveći broj tjednih operacija iz Londona upravo prema dubrovačkoj zračnoj luci.

Do zadnjeg dana listopada ove godine (31.10.) British Airways planira prometovati između Heathrowa i Dubrovnika čak 11 puta tjedno! Dva dnevna leta dostupna su utorkom, srijedom, četvrtkom i nedjeljom, te po jedan let ponedjeljkom, petkom i subotom.

Iako je kompanija razmatrala mogućnost prometovanja na liniji između Heathrowa i Dubrovnika i u zimskom redu letenja, to se ipak neće dogoditi zbog niske potražnje u zimskim mjesecima.

Linija prema Puli

Pulska zračna luka dočekala je prvi let British Airwaysa početkom kolovoza. Kompanija od tada prometuje dva puta tjedno između Londona i Pule (svakog utorka i subote), a na ovoj će liniji British Airways obaviti posljednji let ove sezone na samom početku listopada, u subotu, 02. listopada.

Povratak ovog britanskog avioprijevoznika u Pulu očekuje se sljedeće ljetne sezone a kompanija razmatra i povećanje broja tjednih operacija na ovoj liniji.

Linija prema Zagrebu

Linija između Londona i Zagreba British Airwaysa u listopadu će također imati operativne promjene. Početkom listopada kompanija će na ovoj liniji prometovati šest puta tjedno, svakog dana osim utorka, a već od 11. listopada dolazi do smanjenja tjednih operacija.

Naime, u tjednu od 11. do 17. listopada British Airways će između Londona i Zagreba prometovati 5 puta tjedno, svakog dana osim utorkom i petkom, a od 18. do 31. listopada svega četiri puta tjedno – ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom.

S postojećih šest, British Airways smanjuje broj tjednih rotacija prema Zagrebu na ukupno četiri, a isti broj letova trenutno je dostupan i za studeni (ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i nedjeljom).

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno