Četvrtak, 30 ožujka, 2023

British Airways ostao bez šefa. Alex Cruz dao ostavku

British Airways ostao bez kapetana. Šef British Airwaysa Alex Cruz podnio je ostavku s trenutnim učinkom, navela je u ponedjeljak u priopćenju matična kompanija International Airlines Group.

Španjolac Cruz na čelu British Airwaysa bio je od 2016. godine. Njegov će nasljednik biti dosadašnji izvršni direktor irskog prijevoznika Aer Lingusom Sean Doyle. Aer Lingus kompanija koja je također dio grupe IAG-a, objavili su iz grupe. “Prolazimo kroz najgoru krizu u našoj industriji i uvjeren sam da će ove interne promocije osigurati da IAG bude u dobrom položaju. I da si osigura snažnu poziciju”, izjavio je izvršni direktor IAG-a Luis Gallego.

Protresanje je jedan od prvih većih poteza g. Gallega koji je prošlog mjeseca preuzeo dužnost izvršnog direktora IAG-a. Zamijenio je dugogodišnjeg šefa Williea Walsha.

“Ovo je znak da novi izvršni direktor IAG-a, Luis Gallego, pokušava uvesti promjene potrebne za održivi oporavak zrakoplovne grupe”, rekla je Susannah Streeter, analitičarka iz Hargreaves Lansdowna. Novi podaci Heathrowa pokazali su izazove s kojima se suočava turistička industrija u pandemiji koronavirusa. Samo je 1,2 milijuna putnika putovalo zračnom lukom u rujnu, što je 82% manje u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Ostaje non-executive predsjednik

Cruz (54) ostaje neizvršni (non-executive) predsjednik British Airwaysa.

Zračni promet koji je zbog posljedica pandemije povremeno gotovo u potpunosti zamro, oporavlja se prilično polako i tromo.

IAG-ov gubitak u drugom tromjesečju iznosio je 2,1 milijardu eura, u odnosu na 736 milijuna eura u istom lanjskom razdoblju, objavila je grupa krajem srpnja.

Grupa IAG uključuje i zrakoplovne tvrtke Iberia, Vueling i Level.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno