Srijeda, 29 ožujka, 2023

British Airways krenuo s testiranjem ultrabrzog antigen testa na COVID-19

British Airways prva je zrakoplovna kompanija na svijetu koja je krenula s pilot projektom ultrabrzog antigen testa na COVID-19 koji rezultate prikazuje u roku od 25 sekundi. Test sline može otkriti simptomatske i asimptomatske osobe s SARS-CoV-2, uključujući i nove inačice virusa, prenosi Uhpa.hr.

Ultrabrzi test pruža 98% osjetljivosti i 100% specifičnosti kod simptomatskih i asimptomatskih osoba s SARS-CoV-2, navode iz kompanije te dodaju kako korisnici jednostavno uzmu uzorak sline u jednokratnu senzorsku jedinicu, promućkaju ga i umetnu u ponovni digitalni čitač, a zatim čekaju rezultate koji se pojavljuju putem mobitela app.

Ultra brzi test nedavno je odobren za upotrebu u Europi i Velikoj Britaniji, a trenutno prolazi odobrenje američke FDA. Ukoliko se pilot projekt pokaže uspješnim, mogao bi igrati veliku ulogu u dodatnom otvaranju prema putovanjima.

Raj Reddy, izvršni direktor tvrtke Canary i izumitelj tehnologije rekao je kako kombinirajući snagu nanosenzora i tehnologiju digitalne detekcije, test Pelican CV19 je prvi ultrabrzi test koji može vratiti točnost nalik PCR-u od 98% osjetljivosti i 100% specifičnosti.

“Test smo razvili imajući u vidu turističku industriju gdje su brzina, točnost i jednostavnost korištenja najvažniji. Vrlo smo uzbuđeni što smo partneri s tvrtkom British Airways kao pionirom i liderom u industriji koji će testirati ovaj test i nadamo se da će se test Pelikan uskoro moći koristiti kao standardni test za putnike i posadu širom svijeta“, optimističan je Reddy.

Više informacija o ultra brzom testu pogledajte ovdje.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Sourceuhpa.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno