Srijeda, 4 listopada, 2023

British Airways danas odradio zadnji let prema Zagrebu, jučer prema Puli

British Airways danas je odradio svoj posljednju rotaciju na liniji London Heathrow – Zagreb – London Heathrow, jučer je s prometovanjem završila i linija prema Zračnoj luci Pula.

Od 25. kolovoza, British Airways odlučio je prekinuti promet na tri od svoje četiri linije iz Londona (Zračna luka Heathrow) prema Hrvatskoj.

Linija London Heathrow – Pula u prometu je bila od 01. kolovoza s dva tjedna leta (utorkom i subotom). British Airways planirao je ovu liniju održati aktivnom kroz cijeli rujan, no ponovno uvođenje restrikcija od strane Velike Britanije za putnike iz Hrvatske natjeralo je kompaniju na raniji prekid prometa. Posljednji let odrađen je ove subote, 05. rujna, nakon svega mjesec dana redovnih operacija, s devet godina starim zrakoplovom tipa A320 (reg. oznake G-EUYL). British Airways planira povratak u Pulu na proljeće iduće godine.

Linija London Heathrow – Zagreb u srpnju je prometovala 3, a u kolovozu 5 puta tjedno. Kompanija je prije tri tjedna u potpunosti obustavila prodaju na ovoj liniji te od ponedjeljka, 07. rujna, više nema direktnih letova.

Kompanija od 01. listopada nudi letove na liniji London – Zagreb, dostupno je čak 11 letova tjedno. Činjenica jest da se radi o redu letenja British Airwaysa planiranog još prije izbijanja globalne pandemije te kompanija do sada te letove nije uzela u razmatranje. Operativne promjene (otkazivanja) za letove od 01. listopada mogu se očekivati sredinom rujna, a sigurno je da ova kompanija neće letjeti 11 puta tjedno za Zagreb, za to jednostavno nema potrebe. Ako je kompanija odlučila prekinuti promet na ovoj liniji sada, na početku rujna, vrlo je izgledno da letova neće biti ni u listopadu, kao ni u ostalim zimskim mjesecima. Na današnjem, posljednjem letu British Airwaysa iz Zagreba bilo je 113 putnika (LF 70%).

Na liniji London – Zagreb prometuje i Croatia Airlines koja je u rujnu reducirala broj letova.

Linija London Heathrow – Split ostaje u prometu do 26. rujna.

Izvor: croatianaviation.com

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno