Petak, 31 ožujka, 2023

Britanska Vlada isplaćuje 80% plaće svima čije je radno mjesto ugroženo pandemijom

Britanski ministar financija Rishi Sunak produljio je mjere za očuvanje radnih mjesta sve do kraja ožujka sljedeće godine, kako bi se najpogođenijim dijelovima privatnog sektora osigurala kakva – takva sigurnost.

Radi se o mjeri u sklopu koje Vlada zaspolenicima čije je radno mjesto je ugroženo zbog pandemije koronavirusa isplaćuje 80 posto plaće, u maksimalnom iznosu do 2.500 funti.

“Namjera Vlade je da nove protuepidemijske mjere budu na snazi samo do početka prosinca… Ali kao što smo imali prilije vidjeti tijekom prvog zatvaranja, ali negativni ekonomski efekti imaju znatno dugotrajnije posljedice od samog trajanja mjera”, rekao je Sunak u obraćanju zastupnicima u parlamentu.

S PRODULJENJEM MJERA VLADA ĆE 13 MJESECI ISPLAĆIVATI PLAĆE

Produljenje mjera za očuvanje radnih mjesta znači da će Vlada isplaćivati plaće čak 13 mjeseci. Prvotno je bilo zamišljeno da mjera traje samo tri mjeseca, tijekom prvog vala epidemije u proljeće.

Inače, ovo je priličan zaokret u odnosu na ranije najave, jer je Sunak donedavno zagovarao prekid ovog programa i najavljivao znatno blaže mjere pomoći privatnom sektoru te se oštro protivio novom zatvaranju, koje će imati dodatni negativan utjecaj na javne financije.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno