Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Bravo Slovencima za ideju! Vrhunska turistička promocija uvijek leži u jednostavnosti

Ove godine video razgovori i konferencije logično dominiraju, te su postali nova stvarnost preko noći. Toliko su nam svakodnevno prisutne da nam ih je već dosta jer nam nedostaje žive interakcije. Jednostavno nema emocija, pravog doživljaj, interakcije i teško je dugo pratiti video konferencije s visokom dozom koncentracije. Ipak, mi smo ljudska bića s emocijama i po samoj prirodni težimo doživljaju i živoj interakciji.

Tako da osobno smatram kako budućnost virtualnih konferencija nije i neće biti u ulaznoj putanji u budućnosti, a svakako neće zamijeniti kongrese, konferencije i druga poslovna događanja. Vjerojatno će više biti prisutna u jednom segmentu poslovnih sastanaka, ali poslovnih događanja vjerujem kako neće. No, to je neka druga tema za raspravu, a tema ovog članka je odlična reakcija Slovenske turističke zajednice te promocijska ideja, upravo za virtualne razgovore i konferencije koji nas prate u korona eri.

Slovenska turistička zajednica oduševila jednostavnom, besplatnom i praktičnom promocijskom idejom

Naime, Slovenska turistička zajednica krajem je godine na svojim web stranicama objavila je fotografije Slovenije za pozadinu video razgovora i konferencija. Super ideja i pozicioniranje, koji igraju jedan dio promocije i dodatno pomažu u pozicioniranju Slovenije. Također, osim toga, dodatno se povezuje s lokalnim turističkim kolegama, koji s ponosnom ističu Sloveniju kao zelenu turističku destinaciju, jer kao što znamo, mi smo glavni naratori naše priče globalno.

Tako je Slovenska turistička zajednica ( STZ ) pozvala sve turističke, ali i sve druge, kolege da postavite slike Slovenije kao pozadine za sve njihove video razgovore.

Skup fotografija pogodan za upotrebu u pozadini internetskih alata za sastanke, kao što su Zoom, MS Teams itd.. ističu iz STZ-a te dodaju kako su pozadine prilagođene odgovarajućim dimenzijama za daljnju upotrebu i dostupne su za preuzimanje. “Pozadine već u gornjem lijevom kutu imaju logotip nacionalne marke I feel Slovenia, a u gornjem desnom kutu možete dodati željeni logotip putem Paintera ili drugih mrežnih alata. Mapa će se redovito ažurirati. Nadamo se da će vam slike Slovenije od kojih zastaje dah uljepšati dan i nadahnuti vas da nas posjetite kad god je to moguće” piše u opisu kod preuzimanja pozadina.

Dakle, ne samo da su stavili fotografije, nego su i razmišljali o upotrijebi istih, kroz različite dimenzije za svaku platformu kao i pozicioniranje logotipa, kao i dodatnim uputama kako se pozadinske fotografije stavljaju na platforme razmuljivim za sve. Trenutno je dostupno 33 fotografija, a koje se nalaze OVDJE.

Bravo za ideju i implementaciju. Mala, ali važna stvar u cijelom turističkom/ promocijskom mozaiku. A kada se klinke / posjeti službenu web stranicu Slovenije, tek tada tamo kreće komunikacija na jednostavna i pametan način koja korak po korak vuče korisnike u priču. Svakako odličan primjer kako trebaju izgledati web platforme turističkih destinacija.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno