Petak, 31 ožujka, 2023

Božićno selo u Docu Gornjem od subote otvara vrata svim ljubiteljima blagdanske čarolije

Zaseok Nart u Docu Gornjem po četvrti će put otvoriti svoja vrata posjetiteljima i to u još jednom izdanju Božićnog sela.

Božićno selo postalo u kratkom vremenu najveći i najpoznatiji dalmatinski Advent, a ove godine se predstavlja u do sada najspektakularnijem izdanju. Rekordna dužina uređene staze sada iznosi 1.4 kilometara, a cijelo imanje krasi čak 3.26 milijuna svjećica koje su se marljivo postavljale još od sredine rujna. Uz sve, ovdje ćete naći brojne domaće i egzotične životinje.

Otvaranje Adventa započinje paljenjem više od 3 milijuna lampica 27.11.2021. u 17 sati. Lampice pale štićenici centra Juraj Bonaci iz Splita, a predviđen je i nastup klape Iskon, piše Dalmacija Danas.

“Radujemo se još jednom otvaranju Božićnog sela, apsolutno je sve spremno za najoriginalniji dalmatinski Advent. Nastupiti će klapa Iskon, a štićenici Centra Juraj Bonaci će upaliti lampice. Dan iza će nastupiti Diktatori, a dio od prodanih ulaznica ide kao donacija Centru Juraj Bonaci.

Još 2019. Djed Božićnjak i Grinch su potpisali primirje, a sada će ponovno stati pred okupljene. Svi koji dođu moći će kupiti domaću hranu i pice, a ove godine smo uveli i fažol s kobasicama. Svakako ne propustite naš tradicionalni soparnik, kao ni kuhano vino po recepturi Bake Mraz”, kazao nam je Tihomir Lucić, vlasnik Božićnog sela.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno