Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Božićni drive-in ugođaj; kuhano vino, glazba i umjetni snijeg

U Njemačkoj ipak malo božićnog ugođaja: Uz umjetni snijeg i kuhano vino otvorili drive-in božićni sajam. Umjetni snijeg, kuhano vino, palačinke i božićna glazba: sajmovi u Njemačkoj su otkazani zbog pandemije koronavirusa ali neki su se dosjetili rješenju – ‘drive in’.

Kad padne noć, ‘drive-in’ u Landshutu privlači desetke automobila koji na toplome čekaju da im zaposlenik s maskom i nezaobilaznom crvenom kapicom dođe do prozora i uruči meni na kojem su palačinke, kobasice ili pečeni kesteni.

“Inspirirali su nas restorani brze hrane”, kaže Patrick Schmidt (31), organizator sajma i vlasnik restorana Zollhaus Landshut. “Želimo donekle stvoriti ugođaj Božića, bez obzira što je to ove godine kompliciranije”. Njemu sajam pomaže da nekako prođe kroz “teško razdoblje”.

Od početka studenoga, restorani i barovi u Njemačkoj su zatvoreni kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. Dopuštena je samo prodaja hrane koja se uzima za van. Restrikcije, koje su produžene do početka siječnja, nisu poštedjele ni oko 3000 božićnih sajmova koji se organiziraju svake godine. Što je golemi gubitak za većinu velikih njemačkih gradova gdje su oni otkazani zbog pandemije.

Ti sajmovi u Njemačkoj su institucija: oko 160 milijuna ljudi posjeti ih svake godine, i potroši prosječno 18 eura, pokazuju službeni podaci

Ta tradicija proširila se iz Njemačke i danas se božićni sajmovi organiziraju širom svijeta. I kako božićni duh ne bi bio uništen, u čitavoj zemlji cvjetaju ideje. U Berlinu, četvrt Charlottenburg-Wilmersdorf pokušava postaviti manje štandova na više lokacija, s time da se hrana i piće ne smiju konzumirati na licu mjesta.

Također otkazan, božićni sajam u Nuernbergu, poznat širom svijeta, organizirao je virtualno otvaranje.

I na sjeverozapadu u gradu Kalkar posjetitelji su dobili ‘drive-in’. Onaj u Landshutu završio je na naslovnicama i privlači brojne posjetitelje.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno