Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Boškinac izgubio još jednog Chefa. Mlada Lena Šarić svoju karijeru nastavlja u Hotelima Baška Voda d.d.

Nakon Matije Bregeša, Boškinac napustila slastičarka Lena Šarić koja odlazi u Grand Hotel Slaviju. Lena Šarić nova je pastry chefica Grand hotela Slavia u Baškoj Vodi i pripadajućeg à la carte restorana Del Posto, a ujedno će imati i ulogu korporativne pastry chefice za cijelu tvrtku Hoteli Baška Voda dd.

Hoteli Baška Voda u svom sastavu osim Grand Hotela Slavia imaju hotel Horizont, restorantske outlete Matrioška Restaurant & Wine Bar i Borik Restaurant & Beach Club u Baškoj Vodi, te upravljaju Morenia All inclusive Resortom u Podaci i turističkim naseljem Jadran u Segetu Donjem.

Mlada slastičarka svjetske kvalitete

Lena Šarić je vrhunska mlada slastičarka koja se vraća doma, budući da je po završetku programa slastičarstva na kulinarskom institutu Kul IN, svoju praksu odradila upravo u Grand hotelu Slavia. Nakon toga slijedi poziv i ponuda za posao u hotelu Boškinac gdje je četiri godine kao dio tima stvarala slatku priču temeljenu na lokalnim, tipičnim okusima otoka Paga i okolice. U međuvremenu je stažirala u restoranu Atelier u Münchenu pod mentorstvom chefa Jana Hartwiga, koji nosi tri Michelinove zvjezdice, te pohađala masterclass poznatog pastry chefa Tonija Rodrigueza na ICEP Hotel School u Rumunjskoj.

Lena voli tradicionalne i stare recepte u koje uvodi moderne tehnike i nova znanja spajajući sve u jedno. Oduševljava tehnikama pripreme i serviranja, neočekivanim kombinacijama i inovativnim okusima, a krase je red, rad, disciplina i upornost. U slobodno vrijeme najradije priprema tipičnu starinsku pitu od jabuka koja je podsjeća na djetinjstvo i tople kućne okuse.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno