Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Bol bilježi najlošije turističke rezultate na Braču. Svega 10 % dolazaka i 12 % noćenja

S ponosom smo svojevremeno isticali priznanja koja je Bol dobivao na kraju turističke sezone. Počelo je 1965. godine kada je Bol dobio titulu “Šampion Jadrana” prema ocjeni Turističkih saveza Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, Privredne komore Hrvatske i dnevnoga lista “Vjesnik”.

Bol je 2015. godine nagrađen kao Najbolja mala destinacija


Od tada Bol je dobio 19 šampionskih titula. Spomenimo samo neke: Šampion Jadrana 1996. (Slobodna Dalmacija), Šampion turizma 2002. (Večernji list), Najbolje ljetovalište na Jadranu 2006. (Večernji list), Turistički prvak Hrvatske 2009. i 2010. (HGK i HRT), Najbolja mala destinacija na Jadranu 2014. i 2015. (HGK i HTZ). Ovo je peta godina da turistički Bol nije dobio ni jedno priznanje, ako se izuzmu dvije titule djelatnika godine, pisao je u petak, 9. listopada, lokalni portal boljani.info koji redovito, uz ostalo, prati i turističke teme iz te bračke općine.

Bol bilježi najlošije turističke rezultate na Braču. Peta godina da turistički Bol nije dobio ni jedno priznanje


Ove godine, kada je koronavirus poharala turističke destinacije u Hrvatskoj, ali i u cijelomu svijetu, bilježi najlošije rezultate na Braču. Dovoljno je navesti kako je Bol u rujnu ostvario svega 10 posto dolazaka i 12 posto noćenja u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok je u prvih devet mjeseci prema podacima Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije ostvareno tek 33 posto prošlogodišnjih dolazaka. — Hoće li se analizirati stanje i utvrditi uzroci stagniranja? Ne vjerujemo da će se to dogoditi! Oni koji su plaćeni za turistički razvoj Bola trebali bi naći vremena i otvoreno porazgovarati o problemima koji smetaju razvoju turizma, napisao je urednik toga portala, podsjećajući na određene nedostatke koje, dodao je, “jednostavno nije moguće promijeniti do iduće sezone”.

Nemoguće je vratiti vrijeme


— Za neke je odluke nemoguće vratiti vrijeme, pa ponovo raspraviti o gradnji hotela s 5 zvjezdica (hotel Borak), ali se može i mora razgovarati o sve manjoj površini šljunčanih plaža, nestanku plaže za pse, bez zaštite na nudističkoj plaži, sve manje prostora za pješake na šetnici prema Zlatnom ratu, sidrenju oko Zlatnoga rata, nedovršenim kućicama na Zlatnom ratu, adrenalinskom parku koji ne radi, neuglednim štandovima na šetnici, sve lošijem programu srijedom na rivi, Vidovoj gori bez sadržaja, sve većim prometnim problemima, nebrizi prema dnevnim izletnicima koji dolaze brodovima u Bol, objavio je lokalni portal, ukazujući na neke od problema. — Ima tu još tema o kojima treba raspravljati, poput kvalitete i cijena ugostiteljske ponude, ali ne vjerujemo da će o tome razgovarati ljudi koji su zaduženi i odgovorni za bolsku turističku ponudu.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno