Četvrtak, 2 veljače, 2023

Bogati program žminjskog Božića u prosincu

Ususret Božiću u Žminju će se tijekom prosinca odvijati niz prigodnih programa za sve generacije, a većina ih je i humanitarnog karaktera. Većina programa odvijat će se u, za ovu priliku posebno ukrašenoj, žminjskoj Kuli, no bit će i programa na otvorenom, na igralištima, trgovima i u kafićima.


Kroz tri prosinačka vikenda (od petka do nedjelje, sve do 19. prosinca) u žminjskoj Kuli se blagdansko raspoloženje može oplemeniti priključivanjem humanitarnoj akciji „Reci: tičić!” odnosno fotografiranjem u prigodno dekoriranom foto-kutku. Dio prihoda od fotografiranja namijenjen je za pomoć udruzi za skrb o djeci oboljeloj od malignih bolesti Jak kao Jakov. Na božićni photo-session može se doći između 9 i 21 sat, uz prethodnu rezervaciju termina na e-mail artium@arka-level.hr.
U žminjskoj Kuli će od 6. do 20. prosinca po osmi put biti postavljena izložba kućnih božićnih jaslica. Izloženo će biti dvadesetak jaslica od raznih materijala autora sa Žminjštine te iz Poreča i Pićna, a izložba se može pogledati radnim danom od 10 do 15 sati te subotom i nedjeljom od 10 do 13 sati.


U subotu 11. prosinca u parku pokraj škole božićni će koncert s početkom u 10 sati održati gitarski duo Little Whisper. Istoga dana će se na obližnjem igralištu od 11 do 13 sati održati kreativne radionice za djecu Nutty Scientists, na kojima će se izrađivati božićni
ljigavci sa šljokicama koji svjetle u mraku, a igraonica Žuti kišobran pobrinut će se za oslikavanje lica (face painting) i organizaciju izrade novogodišnjih ukrasa.
Također u subotu 11. prosinca će od 10 do 13.30 sati udruga Jak kao Jakov organizirati humanitarnu prodaju božićnih ukrasa.
Za kraj ove kreativne i zabavne žminjske subote slijedi predstava „Otmica Djeda Mraza” Teatra Naranča, s početkom u 13 sati. Po završetku predstave, u 13,30 sati Djed Božićnjak podijeliti će poklone djeci predškolske dobi, od navršenih godinu dana koji nisu polaznici Dječjeg vrtića “Rapčići” Žminj.

Tijekom prosinca i žminjski će se ugostitelji pridružiti zajedničkom božićnom ugođaju s posebnom ponudom kuhanog vina, fritula i domaćih paština. Svakog utorka tijekom prosinca igraonica Pikula (pokraj slastičarnice Erman) od 17 do 19 sati priređuje zabavne radionice za djecu na kojima će se izrađivati božićni ukrasi i čestitke i pisati pisma Djedu Božićnjaku.
Božićne programe u Žminju organizira Turistička zajednica u suradnji s Općinom Žminj, udrugama i volonterima.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno