Subota, 25 ožujka, 2023

Blistavo čist Zagreb osvanuo na prvom mjestu po ocjenama gostiju Booking.com-a

Treba li odsjesti u Zagrebu, posjetitelji će najvjerojatno ustanoviti da su njihove sobe i apartmani baš “squeaky clean”. Kvaliteta čistoće smještaja glavnog hrvatskog grada prema nedavno provedenom istraživanju o europskim metropolama sa najčišćim smještajem, na prvom je mjestu po ocjenama korisnika najznačajnijih platformi za rezerviranje smještaja Airbnb i Booking.com. Neke od recenzija gostiju svoj boravak u glavnom gradu Hrvatske opisuju kao „blistavo čist“ i „besprijekorno čist“, pohvalili su se u Turističkoj zajednici grada Zagreba. 

Naime, s obzirom na to da su, s pojavom pandemije, zahtjevi oko higijene putovanja dodatno narasli, provedeno je istraživanje prema ocjenama korisnika platformi za rezerviranje smještaja: Airbnb, Booking.com i Tripadvisor. Istraživanje je objavio britanski portal ShowersToYou.co.uk, a temelji se na prosjeku ocjena čistoće smještaja u popularnim europskim glavnim gradovima. U ukupnom poretku od 20 najčišćih odredišta u Europi, Zagreb je zauzeo visoko 3. mjesto s prosjekom od 4,740, a ispred su samo Lisabon s prosjekom ocjena od 4,792, dok je na drugom mjestu Prag s gotovo identičnom ocjenom kao Zagreb, tj. prosjekom od 4,741. 

Obradovali smo se kad smo vidjeli ovo istraživanje i izuzetno smo zadovoljni s postignutim rezultatom. U vremenima u kojima živimo, higijena je postala posebno važna te su zdravstveni aspekti boravka u destinaciji postali jedna od glavnih okosnica prilikom promoviranja na inozemnom turističkom tržištu. Raduje nas da su to ocjene krajnjih korisnika platformi Airbnb, Booking.com i Tripadvisor te, kao takve, daju dodatnu težinu Zagrebu kao sigurnom i čistom odredištu. Koristim priliku čestitati zagrebačkim pružateljima smještajnih usluga na ovom sjajnom rezultatu – izjavila je direktorica Turističke zajednica grada Zagreba, Martina Bienenfeld.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

 

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno