Četvrtak, 21 rujna, 2023

„BLAGO JADRANSKOG PODMORJA“ – danas premijera izložbe u Crikvenci

Školjke, puževi, rakovi, spužve i koralji su blago jadranskog podmorja

U centru Crikvenice premijerno se prezentira pokretna izložba „Blago jadranskog podmorja“ – izložba najatraktivnijih ljuštura jadranskih školjaka i puževa, oklopa rakova, skeleta spužava i koralja. Predstavljanje u organizaciji tvrtke Podmorko d.o.o. uz Grad Crikvenicu kao partnera projekta (te uz ostale partnere i pokrovitelje projekta). Izložba se može razgledati na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici od 12:00 sati.

Jeli već kasno za perisku?

Veliki dio izložaka prikupljen je upravo u crikveničkom akvatoriju, što dokazuje dobru očuvanost staništa školjaka sa više od 40 pronađenih vrsta. U suradnji s Prirodoslovno-matematičkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Biološkim odsjekom, pokreće se akcija „Spasimo plemenitu perisku od izumiranja“ te će posjetitelji imati prigodu pogledati izložak plemenite periske.


Također premijerno u Hrvatskoj održat će se kratka prezentacija podataka o mjerenju kakvoće zraka na području Crikvenice. Ovu tehnološku inovaciju pod nazivom „Air Quality Box“ omogućio je partner izložbe – Bosch Hrvatska. Navedeni podaci od iznimnog su značaja za dalji razvoj zdravstvenog turizma, koji započeo u 19. st. zbog vrlo pogodne i zdrave mediteranske klime i mikroklime, čistog zraka i mora te netaknutih prirodnih ljepota, a danas nastavlja svoj razvoj zahvaljujući vrhunskim stručnjacima u uglednim zdravstvenim ustanovama.

Broj posjetitelja ograničan

Ovom izložbom Grad Crikvenica želi pokazati visok stupanj odgovornosti u zaštiti okoliša, osobito u zaštiti bioraznolikosti mora. Iako će se izložba za javnost tek predstaviti sljedeće godine, ipak za sve zaljubljenike u morske dubine Grad Crikvenica i Podmorko d.o.o. će omogućiti ekskluzivno razgledavanje izložbe u srijedu, 16.9. od 14:00 do 17:00 sati uz napomenu da je broj posjetitelja ograničen zbog strogih epidemioloških mjera.

Dobrodošli u jednu od najuspješnijih destinacija turizma zdravlja u Hrvatskoj te rivijeru s najljepšim plažama i izuzetnim bogatstvom podmorja!

Kako izgleda pokretna izložba možete vidjeti ovdje.

IZVORI: rivieracrikvenica.com / TV Novitet

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno