Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Bitcoin u nekoliko sati izgubio na cijeni 1.000 dolara

Izvor/Preuzeto: Seebiz.eu

Bitcoin je u samo nekoliko sati izgubio na cijeni 1.000 dolara. U četvrtak ujutro pao je ispod razine od 11.000 dolara, a pad se dogodio paralelno s najvećim dnevnim padom na Wall Streetu u posljednja tri mjeseca.

Investitori u bitcoin sada pozorno prate razinu od 10.000 dolara. Bude li vrijednost bitcoina pala ispod te razine, to bi moglo odvesti bitcoin u ponor, kažu analitičari.

– Važno je da držimo oči širom otvorene na razini obrane između 10.000 i 10.500 dolara. Ako se ta razina uspije obraniti, onda ne vjerujemo da ćemo svjedočiti daljnjoj rasprodaji, rekao je za Forbes Joe Di Pasquale, glavni izvršni direktor bitcoin i crypto hedge fonda BitBull Capital.

Jučer je u jednom trenutku bitcoin pao na 10.455 dolara na Bitstamp tržištu prije nego se donekle oporavio.

Otvoreno dstupanje u trgovanju, postavljeno 27. srpnja, značilo je da futuresi na bitcoin na Chicago Mercantile Exchangeu (CME) ulaze u novi tjedan rastom, a to je nešto što neki analitičari misle da uzrokuje prekid veze s osnovnim tržištem i čini se da je upravo to dovelo bitcoin do nedavnih visina oko 12.000 USD. Tehnička analiza pokazuje da se 90% takvih praznina u trgovanju na kraju zatvori, a cijena se prije ili kasnije vrati na razinu odakle je i krenulo odstupanje.

U međuvremenu, rudari bitcoina, oni koji osiguravaju mrežu kriptovaluta u zamjenu za bitcoin nagrade, “premještaju neobično velike količine bitcoina”, prema analitičarima davatelja podataka CryptoQuant, sugerirajući da rudari žele unovčiti svoje bitcoin nagrade.

“Velika razina koju svi gledaju je 10.000 američkih dolara”, napisao je Mati Greenspan, osnivač Quantum Economics, u svom popularnom dnevnom newsletteru, ukazujući na povratak američkog dolara kao razlog recentnog pada najvažnije kriptovalute.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno