Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Biograd Boat Show već broji preko 200 izlagača

Biograd Boat Show 9 dana prije početka sa zavidnom brojkom izlagača

Biograd Boat Show, 21.-25. 10. 2020., Marina Kornati, Biograd na Moru, Hrvatska. U organizaciji: Ilirija d.d.                            

Biograd na Moru – Za 9 dana počinje najveći međunarodni nautički sajam u Hrvatskoj, Biograd Boat Show. Sajam se održava u razdoblju od 21.-25. 10. 2020. u Marini Kornati, Biograd na Moru, kategoriziranoj s četiri sidra. Sajam je u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d., turističke kompanije iz Biograda na Moru. 

Biograd Boat Show je među tek nekoliko nautičkih sajmova na svijetu koji će se održati unatoč globalnoj pandemiji čime je Ilirija d.d. održala njegov kontinuitet. Posebno uzevši u obzir značaj nautičke industrije i turizma kao našeg najkonkurentnijeg i najkvalitetnijeg vida turističke ponude. S obzirom na okolnosti u kojima se odvija slijedom čega će se sajam održati u skladu s preporukama i mjerama nadležnih tijela kako bi se osigurala maksimalna zdravstvena sigurnost. Ilirija d.d. je u kontinuiranoj koordinaciji i komunikaciji s Civilnim stožerom Zadarske županije i Civilnim stožerom grada Biograda na Moru. Poduzima sve potrebne korake za implementaciju svih zdravstvenih mjera i preporuka tijekom 22. međunarodnog nautičkog sajma Biograd Boat Show.

Najnovije vijesti i događaji:

• Devet dana prije početka sajma prijavilo se preko 200 ugovorenih izlagača što smatramo uspješnim s obzirom na okolnosti u kojima se ovogodišnji sajam odvija. Nedavno njemačko ukidanje klasifikacije rizičnog područja za Zadarsku županiju rezultiralo je značajnim rastom broja izlagača iz te zemlje.

• Broj izloženih plovila približava se prošlogodišnjem rekordnom broju. Na kopnu će taj broj biti sličan prošlogodišnjem, dok će u moru samo na gatu 6 biti izloženo manje plovila.

• Biograd „B2B“, platforma za poslovno umrežavanje nautičkog sektora, ove godine nautičkim tvrtkama nudi sudjelovanje na daljinu te zakazivanje sastanaka s biogradskim B2B članovima putem Zoom video razgovora. Zainteresirane nautičke tvrtke mogu se registrirati putem Biograd Boat Show web stranice. 

• U sklopu Biograd B2B-a Hrvatska gospodarska komora organizirat će svoje 4. HGK dane nautike. Kongresni program proširen na tri dana u trajanju od 21. do 23. listopada. Mnogo nautičkih udruga, privatnih tvrtki iz nautičke industrije i turizma te predstavnika državnih institucija.

• Također, kao dio Biograd B2B-a, Croatia Charter Expo održava se u hali B u zapadnoj Marini Kornati. Čarter tvrtkama je omogućeno da svoje usluge prezentiraju na vlastitim plovilima, i to na gatu 14. Na ovogodišnjem Croatia Charter Expou prijavljene čarter tvrtke imaju flotu od preko 1600 jahti. Čarter agenti (brokeri) koji neće moći fizički prisustvovati se mogu registrirati kao virtualni posjetitelji. Za minimalnu naknadu dogovarati video sastanke s izlagačima u Biogradu, putem B2B platforme.

Poštivanje svih epidemioloških mjera

Ilirija d.d. ima formiranu Službu zaštite na radu, zdravstvene zaštite i zaštite okoliša odnosno stručan i operativan tim na čelu s educiranim i kvalificiranim osobama. Voditelji zdravstvene kontrole i zaštite, zaštite na radu i kontrole kvalitete i standarda hrane i pića i domaćinstva provode poduzimaju maksimalne aktivnosti u dijelu zaštite zdravlja i života svih. Kroz implementaciju i kontrolu provedbe preporuka nadležnih tijela (HZJZ-a i Stožera civilne zaštite).

Dosad primjenjivani visoki standardi higijene i čistoće su unaprijeđeni. Poduzete su potrebne aktivnosti kako bi se dodatno podigle sve mjere i procedure usmjerene ka zaštiti zdravlja i sigurnosti naših gostiju i zaposlenika.

Posebna pažnja tijekom održavanja sajma posvećena je poštivanju svih propisanih epidemioloških mjera. Sustavna kontrola broja posjetitelja, mjerenja temperature, dezinfekcije, evidencije kontakt podataka.. Također će se prilikom ulaska svim posjetiteljima i izlagačima osigurati jednokratna zaštitna maska. U cilju što bolje informiranosti posjetitelja i izlagača na najfrekventnijim lokacijama sajma bit će postavljeni informativni materijali o COVID-u.

Organizacija na nivou

Iako se veći dio nautičkog sajma održava na otvorenom te posjetitelji i izlagači uglavnom provode vrijeme na svježem zraku ove će godine radi lakšeg održavanja propisane fizičke distance biti označeni smjerovi kretanja kroz sajam te ulazi i izlazi. Na ulazima/izlazima u izlagačke hale ulaz će se dodatno kontrolirati. Na svim ulazima u izlagačke hale te niz smjerove kojima će se kretati posjetitelji postavit će se dezinfekcijski punktovi. Uz ranije postavljene u svim fiksnim objektima marine, osigurat će se preko 20 dodatnih dezinfekcijskih punktova. Provodit će se svakodnevna dezinfekcija dvorana i ostalih fiksnih objekata.

Svo osoblje koje sudjeluje u organizaciji nautičkog sajma pridržavat će se propisanih mjera od strane HZJZ-a. Cilj je da se svi posjetitelji i izlagači osjećaju sigurno i zaštićeno kako bi mogli uz poslovne aktivnosti uživati u vodećem hrvatskom nautičkom sajmu – Biograd Boat Showu. 

Biograd Boat Show – važnost ovakvog sajma

Biograd Boat Show u prethodnu dvadeset i jednu godinu isprofilirao se kao vrhunska nautička manifestacija. Najveći sajam plovila u Srednjoj Europi i nezaobilazno nautičko središte. U nacionalnim okvirima uz potporu HGK sajam se promovira i kao kongres nautičke industrije i turizma u Hrvatsko. Tu se na jednom mjestu okupljaju svi njegovi ključni segmenti. Svjesni uloge i značaja Biograd Boat Show-a za nautičku industriju i turizam sajam će u listopadu pokazati njihove novitete. Zasigurno će ubrzati i olakšati B2B umrežavanje za pripremu poslovne 2021. godine.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno