Srijeda, 4 listopada, 2023

BEZ HLADNJAKA NA LJETOVANJE – Poljaci jedni od najpoželjnijih gostiju na hrvatskoj obali

Prema posljednjim podacima eVisitora, koji obuhvaća ostvaren promet na komercijalnoj i nekomercijalnoj osnovi te nautičkom charteru, Poljska je emitivno tržište s oko 65.000 dolazaka i preko 380.000 noćenja u Hrvatskoj što predstavlja rast od 4% u dolascima i čak 10% u noćenjima u odnosu na prošlogodišnje brojke.

Upravo ovakve brojke pokazuju da se sam profil njihovih turista mijenja te njihova kupovna moć raste u odnosu na posljednjih 5-7 godina. Dapače, Poljaci postaju gosti koji dobro troše i tržišta prema kojima bi definitivno trebalo usmjeriti promotivni fokus.

‘’ Ne smijemo zaboraviti da je Hrvatska jedna od top destinacija Poljaka u koju oni uvijek rado putuju te vjerujemo da će poljsko tržište, čak i ‘’izvanrednoj’’ turističkoj godini kao što je ova, imati snažan utjecaj na ukupne rezultate hrvatskog turizma’’- izjavila je Puszczewicz, direktorica Predstavništva HTZ-a u Poljskoj.

U samo prvih pet dana mjeseca kolovoza, Poljaci su ostvarili gotovo 3.9 milijuna noćenja, odnosno 70% lanjskih rezultata u istom razdoblju, što nam daje za zaključiti da Poljaci više nisu turisti koji sa sobom nose’’hladnjak’’ te da su prema podacima sakupljenih od hrvatskih hotelijera, itekako poželjni gosti na hrvatskoj obali.

Jedan od izvrsnih pokazatelja usmjeravanja fokusa HTZ-a na Poljsko  tržište jest gostovanje u emisiji’’ Pytanie na sniadanie’’, koja je u udarnom terminu, u tri sata uspjela približiti Hrvatsku čak 485.000 poljskih gledatelja te time uspjela prezentirati sve eno-gastro i prirodne prednosti naše zemlje.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno