Subota, 25 ožujka, 2023

Besplatno do poslovnog plana putem projekta PlanStart. Poziv mikropoduzetnicima s najviše tri zaposlena uputila je ŽK Split

Županijska komora Split poziva svoje članice iz kategorije malih tvrtki (maksimalno tri zaposlena) na sudjelovanje u projektu PlanStart, koji im pruža priliku za besplatnu izradu poslovnog plana.
Naime, projektom PlanStart, koji splitska HGK već šestu godinu provodi u suradnji sa Sveučilišnim odjelom za stručne studije Sveučilišta u Splitu, povezuju se županijski mikropoduzetnici sa studentima Sveučilišnog odjela, na način da studenti izrađuju poslovne planove za tvrtke odabrane putem Javnog poziva.
Projekt ima za cilj tješnje povezivanje gospodarskog i obrazovnog sektora kroz suradnju mikropoduzetnika i studenata, koja poduzetnicima omogućava dobivanje poslovnog plana, a studentima dragocjeno iskustvo rada s privatnim sektorom i primjenu stečenih znanja u praksi.


”Do sada je 80-ak poduzetnika iskoristilo priliku koja im se pruža kroz projekte PlanStart (izrada poslovnog plana) i WebStart (izrada web stranice), koje uspješno provodimo u suradnji sa Sveučilišnim odjelom za stručne studije. Važnost poslovnog plana ne treba posebno isticati, riječ je o prijeko potrebnom i korisnom alatu svakog ozbiljnog poduzetnika, bez kojeg je danas gotovo nemoguće funkcionirati i koji je neophodan pri podizanju kredita, apliciranju za bespovratne potpore za poduzetnike iz nacionalnih programa, a nerijetko i za sredstva iz EU fondova”, poručuje predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš.

Na natječaj se mogu javiti tvrtke:

  • članice Hrvatske gospodarske komore sa sjedištem u Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • s minimalno jednim i maksimalno tri zaposlenika
  • koje do sada nisu sudjelovale u projektu PlanStart
  • ili iznimno osobe koje su u postupku osnivanja trgovačkog društva, odnosno u fazi
    realizacije svoje poslovne ideje.
    U projektu može sudjelovati 15 tvrtki, a prednost imaju tvrtke koje plaćaju članarinu Hrvatskoj gospodarskoj komori. Rok za prijavu je petak, 11. veljače 2022.


Dosadašnja suradnja gospodarstvenika i studenata putem PlanStarta polučila je brojne kvalitetne projektne rezultate i pokazala se izuzetno korisnom za obje strane, stoga iz ŽK Split pozivaju članice koje zadovoljavaju uvjete da i ove godine iskoriste mogućnost za dobivanje poslovnog plana i ujedno daju priliku studentima da se okušaju u realnom sektoru i pokažu naučeno, kako bi u dogledno vrijeme što spremniji izišli na tržište rada.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno