Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Besplatan mjesec u gradu Dubrovniku provest će deset digitalnih nomada u svrhu globalne promocije

Deset digitalnih nomada iz različitih dijelova svijeta odabrano je da provedu besplatno mjesec dana u Gradu Dubrovniku, detaljno istraže destinaciju i svojim iskustvom pomognu doprinijeti stvaranju boljeg ozračja za buduće nomade koji će za svoje mjesto rada odabrati Dubrovnik – istaknuto je na današnjoj konferenciji  za medije održanoj u Lazaretima na temu realizacije projekta „The Dubrovnik digital nomad-in-residence”. Riječ je o zajedničkom projektu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, u suradnji s Total Croatia News i Saltwater Nomads, piše Dubrovački Vjesnik.

Grad Dubrovnik u listopadu prošle godine bio je domaćin prve konferencije ”Dubrovnik za digitalne nomade”  te se i kao predvodnik ove inicijative u Hrvatskoj predstavio kao cjelogodišnja destinacija. Potaknuti iznimnim uspjehom listopadske konferencije, Dubrovnik svoju ozbiljnu usmjerenost diversifikaciji turističke ponude i razvojem novih sadržaja nastavlja upravo ovim projektom. Detalje o značenju realizacije projekta za Grad, kao i detaljima natječaja i izboru nomada iznijeli su zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, direktorica Turističke zajednice Ana Hrnić, Tanja J. Polegubić iz tvrtke Saltwater Nomads i Paul Bradbury, osnivač i urednik portala Total Croatia News.

– Deset digitalnih nomada nam stiže 23. travnja u Dubrovnik gdje će raditi, upoznati se s našim gradom, kulturom, načinom života. Nadamo se kvalitetnoj globalnoj promociji, ali bitno je da ćemo kroz radionice od naših natjecatelja iz prve ruke dobiti povratne informacije kako bismo u mogućnosti postali još bolja destinacija za nomade – rekla je direktorica TZGD-a Hrnić.

Tanja J. Polegubić predstavila je deset digitalnih nomada odabranih između 115 aplikacija na natječaj održan u ožujku ove godine: Kelsey Kay Love, Marlee McCormick, Alyssa Isogawa, Albert Canigueral, Charlie Brown, Zoltan Nagy, Kaisu Koskela, Ron Tardiff, Carolyn Zelikow i Rob Schubert. Svi imaju već bogato iskustvo u načinu rada na daljinu, a stižu iz različitih branši, od produkcije, marketinga, ekonomije, poduzetništva i medija.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić rekla je kako je cilj upoznati goste s gradom, okolicom te uključiti ih u sve kulturne i javne programe kako bi oni dalje privlačili svoje prijatelje, obitelji i sve više digitalnih nomada te tako u konačnici postali svojevrsni ambasadori Dubrovnika.

– Ova gradska uprava usmjerena je ka promjeni turističkog proizvoda, ka kreiranju jednog sadržaja koji je namijenjen različitim interesnim skupinama. Naš Grad zaista može ponuditi jedan izniman stil života koji je i mediteranski, ali koji je na kraju ipak samo dubrovački – rekla je zamjenica Tepšić i zahvalila se suradnicima u projektu te naglasila da će svi digitalni nomadi biti uključeni u kulturne programe, kao i upoznavanje grada i okolice.

Suradnik u projektu Paul Bradbury naglasio je kako je riječ o potpuno drukčijoj destinacijskoj strategiji.

–  Cilj nam je uključiti digitalne nomade u život zajednice, raditi ćemo s njima i tako od njih učiti što oni doista trebaju od destinacije u kojoj rade – naglasio je ovom prilikom Bradbury.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno