Srijeda, 4 listopada, 2023

Berba u najvećem dalmatinskom vinogradu: Dođi s ekipom u Drniš i osvoji bocu vina s vlastitom etiketom

Dalmacijavino treću godinu za redom organizira izlet u berbu grožđa za sve ljubitelje prirode, vina i druge namjernike koji žele provesti aktivan dan u najvećem dalmatinskom vinogradu u kojem se grožđe uzgaja stoljećima.

U subotu, 9. listopada od 9 sati, u vinogradu u Petrovom polju, najveća dalmatinska vinarija ugostit će one koji žele osjetiti autentično iskustvo berbe na jednoj od najljepših lokacija i biti dio jedinstvene vinsko-turističke priče koja iz godine u godinu raste. Prošle godine sudjelovalo je preko stotinu ljudi.

„Dolaze nam i mladi i stari, obitelji s djecom, studenti, umirovljenici, cijeli planinarski klubovi… Ovo je događaj za sve generacije i vjerujemo da će postati dugogodišnja tradicija. Činjenica da nam se već druge godine vratilo jako puno onih koji su bili u prvom izdanju ide tome u prilog i govori da su Dalmatinska zagora i vina iskustvo koje treba ponuditi ljudima. Drago nam je što su prepoznali to kod nas i pozivam sve da nam se pridruže“, poručila je Kristina Pinkert, direktorica vinarije Dalmacijavina. 

Svi zainteresirani su dobrodošli, a organizirat će se i malo natjecanje! Naime, tko u tri sata ubere najviše grožđa, upravo od tih plodova dobit će vlastite personalizirane boce, označene njegovim ili njenim obiteljskim imenom koje će im biti uručene sljedeće godine kada vino odleži. Jer svaki Dalmatinac zaslužuje imati svoje vino! Za sve je osigurana i tradicionalna marenda – pršut i sir uz čašu dobrog vina te iskustvo više – turistički obilazak drniških atrakcija.

Za sve posjetitelje osiguran je besplatan autobusni prijevoz iz Splita, a moguće je doći i osobnim automobilom. 

Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se putem maila jematva@dalmacijavino.hr ili putem Facebook stranice Dalmacijavina. Prijave su otvorene do 5. listopada nakon čega će svi prijavljeni biti kontaktirani o detaljima izleta u berbu.

Za prijevoz autobusom i sudjelovanje obavezna je COVID potvrda o cijepljenju, negativan PCR ne stariji od 72 sata ili antigenski test ne stariji od 48 sati, sukladno trenutno važećim nacionalnim mjerama.

Kako je izlet u berbu Dalmacijavina izgledao proteklih godina, pogledajte ovdje. 

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno