Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

BARAĆEVE ŠPILJE – izletište dobilo prvi turnir u badmintonu!

Izletište Baraćeve špilje dobilo novi razlog dolaska i tom prilikom održan je sportski turnir u badmintonu!

“Barać Open 20” naziv je turnira u badmintonu koji se jučer održao povodom otvorenja novog sadržaja u izletištu Baraćeve špilje. Naime, Javna ustanova Baraćeve špilje ove godine je svoje izletište u Novoj Kršlji obogatila terenom u cilju promocije boravka u prirodi kroz sport i rekreaciju.

Novi badminton teren na današnjem su turniru imale priliku isprobati četiri badminton ekipe: Atletski klub Plitvice, Biciklistički klub Crna kraljica, Quad team Plitvice, a jedna ekipa bili su i sami zaposlenici Javne ustanove Baraćeve špilje.

Baraćeve špilje

Za vođenje ovog turnira ovog puta bili su zaduženi suci iz Hrvatskog badmintonskog saveza. Tijekom turnira igrače i navijače zabavljao je DJ I`m. Treće mjesto je osvojio tim zaposlenika Ustanove, dok se u zlatnoj sredini našao Quad team Plitvice. Biciklistički klub Crna kraljica odnio je zasluženu pobjedu, kao i nagrade koje im je osigurala Javna ustanova Baraćeve špilje.

Iz Ustanove poručuju kako je turnir organiziran povodom otvorenja novog sadržaja koji je namijenjen svim uzrastima.

Cilj je motivirati što više ljudi na sport i rekreaciju u prirodi!„Želja nam je oživjeti izletište, privući mlade i one malo starije, željne aktivnosti i boravka u prirodi. Uz dječje igralište, teren za mini nogomet, sada je tu i kompletno uređeno badminton igralište. Gledali smo zadovoljit potrebe svih građana, sportaša, rekreativaca i djece”, rekla je povodom otvorenja ravnateljica Javne ustanove Baraćeve špilje, Tihana Oštrina. Ovakva inicijativa svakako je dobrodošla za domaće i strane posjetitelje.

Baraćeve špilje

Badminton teren je smješten na prilaznom dijelu izletišta, dijelom na osunčanoj livadi, a dijelom u šumovitoj hladovini. Popločen je s anti-traumatskim podlogama, sadrži prostor za opremu i gledalište, što zadovoljava sve međunarodne standarde za igru i natjecanja. Sve je organizirano za nesmetano uživanje u ovom pririodnoj oazi. Moguća je pojedinačna i igra u parovima, te se u ponudi se nalazi i kompletna potrebna oprema, reketi i loptice.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno